Tuesday, 27 October, 2020
Home >>> Glasine >>> Xcode 6 skriva potvrdu da će iPhone 6 imati veći zaslon
resizable-iphone

Xcode 6 skriva potvrdu da će iPhone 6 imati veći zaslon

Činjenica da na otvaranju WWDC-a nije predstavljen nikakav vid hardware-a iznenadila je samo rijetke. Appleovcima su usta bila puna software-a a najavljena su mnoga rješenja koja će developerima olakšati posao.

Među njima je i alat za programiranje Xcode koji u prvoj beti svoje šeste inačice krije nešto što se dugo sumnjalo – podršku za iPhone sa većim zaslonom. Na blogu Mac4Ever pročešljali su prvu Xcode 6 betu, te u iOS simulatoru naišli na dvije nove opcije: Resizable iPhone i Resizable iPad (resize = promijeniti veličinu). Ovo mijenjanje veličine se, naravno, odnosi na uvećani zaslon iPhonea 6, a možda i većeg phablet iPhonea o kojem se dugo šuška. Resizable iPad? Moguće je da Apple uistinu sprema iPad Pro sa zaslonom većim od iPada Air. I to je jedna od upornih glasina koje smo čuli u više verzija.

Koliko god suptilna bila, bolju potvrdu od ove nećemo dobiti. Povećati zaslon iPhonea je bila logična odluka koju ne treba puno objašnjavati. Malo je onih koji ne žele veći zaslon na svome iPhoneu.

  • Glen

    iOS8 je nova prekretnica, a uz to nesmije bit kiksa s novim iphone uređajima, uistinu veličina iphona 4 je najoptimalnija, petica je taman zadnja prihvatljiva veličina/dužina mobitela, za moj ukus, pa se ja iskreno i duboko nadam da će taj novi iphone ( 4.7 ekran ) biti iste veličine petice sa smanjenim mesom. Evo to bi bilo po meni nešto predivno, ne želim vjerovati da će izgled bit identičan kao 5s samo još veći i znači sa istim veličinama mesa iznad i sa strane ekrana…. jednostavno nakon saznanja da će iOS8 bit majka ne mogu u to vjerovati!!! Da li se i ostali ljubitelji iPhona slažu samnom da veličina odnosno dužina fizičkog uređaja mora ostati na razini 5s??