Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Glasine >>> Redizajn kamere na iPhone 4S?
iphone-4s

Redizajn kamere na iPhone 4S?

I sami znate da se sada, na samo par mjeseci od izlaska novog iPhone 4S ili iPhone 5 uređaja, broj glasina utrostručuje skoro svaki dan. Na žalost Apple je zaista dobar u sakrivanju informacija o svojim novim uređajima tako da je većina glasina ništa drugo do puka špekulacija. Međutim, slaba točka su im kineski proizvođači dijelova i opreme. Ove kompanije obično uvijek “slučajno” objave neki dio na svojim stranicama prije izaska iUređaja. Ponekad čak izađu i dvije slike u isto vrijeme a ponekad i dvije različite glasine koje se podudaraju. To je upravo slučaj sa posljednim glasinama o iPhone 4S kamerama.

Prvo je poznata stranica proizvođača opreme, Alibaba, objavila slike nove maskice za iPhone 5. Prema tim slikama očigledno je da pozadina novog uređaja ima otvor sa desne strane a da mu nedostaje izrez za blic koji se nalazi pored kamere.

Naravno, čim su ove slike jučer procurile na net, ljudi su počeli nagađati što to Apple ima u rukavu. Neki su rekli da se radi duploj kameri koja bi omogućila snimanje u stereoskopskom 3D formatu. Neki su rekli da se radi o duplom blicu koji bi dozvolio bolje slikanje u tami, itd.

Par sati kasnije, kineska stranica  Apple.pro je izbacila slike kamere i konektora za novi iUređaj.

Prema ovim slikama očigledno je da bi iPhone 5 mogao imati redizajniranu kameru i da bi blic sada mogao biti sa desne strane umjesto odmah pokraj leće. Apple.pro je također napravio ovu sliku u photoshopu koja pokazuje da bi novi uređaj mogao imati blic na desnoj strani.

Što vi mislite? Je li u pitanju dupla kamera ili novi, bolji blic? Ili isti blic samo sa desne strane, malo udaljeniji od leće kamere? Možda dvije kamere?

Ako vam se sviđa ono što čitate, možete nas pratiti i na Facebooku, Twitteru ili putem RSS-a.

  • Ante Ćurlin

    ma nema smisla ovo 3D nije to jos ni blizu necega da bi to apple mogao uzeti, ja mislim da se tu radi o bljeskalici mozda novoj i boljoj …

  • Saniboy

    2 kamere za 3D snimanje sigurno :)))

  • Zoki

    Ma kakav 3d, nijedan 3d ready tel nema dvije kamere jednu pokraj druge u portrait modu, vec su okrenute u landscape, a apple ce izbaciti 3d na svom uredjaju kad to postane uobicajeno za sve telefone iz najnize klase…