Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> Add Call History – Umetnite nepostojuci poziv u iPhone
call_history

Add Call History – Umetnite nepostojuci poziv u iPhone

Svatko od vas bar jednom je došao u situaciju da mu je preko potrebno bilo da u Call history-ju postoji neki poziv koji nije nikada obavljen. Bilo da se radi o izlici o zakašnjenju na dogovoreni sastanak ili ne javljanju u datom trenutku ili pak o nekim intimnijim problemima (u to sad ne bih zalazio), svako je zasigurno došao u situaciju kada bi mu taj jedan, jedini lažni poziv u call history-ju u datom momentu spasao glavu. ;-)))

Naravno ponovno želim napomenuti da za ovu aplikaciju morate imati Jailbreak-an iPhone.

Prvo ćemo početi od same aplikacije koja vam je potrebna da bi mogli u svoj call history umetnuti željeni poziv u željeno vrijeme. Otvorite na svom iPhone-u Cydia i odite na opciju Search i tamo utipkajte AddCallHistory, što je ujedno i aplikacija koja vam je potrebna.

Add Call History

Zatim pritisnite na Install u gornjem desnom uglu ekrana (nemojte da vas zbunjuje na screenshot-u kod mene stoji Modify, to je obzirom da ja imam tu aplikaciju već instaliranu) i pričekajte da Cydia odradi instalaciju aplikacije do kraja. Nakon toga će od vas zahtjevati restart springboard-a da bi se aplikacija integrirala na vaš iPhone.

Ako ste ispravno ispratili naše upute na svome zaslonu bi ste trebali dobiti ikonu novo instalirane aplikacije:

Add Call History

To je ova ikonica u sredini pod imenom ACH. Kliknite na nju da bi ušli u sam program i mogli ispuniti svoju dugo očekivanu želju, dodati fake poziv u vašu call listu. Vrijedno je napomenuti da ovim možete svojim prijateljima pokazati kako vas je kasno sinoć zvala Angelina Jolie i slično ( to već prepuštam vašoj mašti i kreativnost). Nego da se vratimo na tematiku našeč tutorijala, otvorit će vam se iduća slika:

Add Call History

Kao što i vidite na slici ponuđene su vam opcije da izaberete pozivatelja, koji može a i ne mora biti iz vaše liste kontakata. Dalje možete odrediti točan datum i vrijeme kad je poziv nastupio. Iduće je trajanje poziva koje možete napisati čak i sekunde, ali moram napomenuti da se trajanje poziva u sekundama ne vidi kasnije kada dodate poziv, nego program zaokružuje na duljinu trajanja poziva u minutama samo. Zatim možete unjeti koliko puta je dati poziv se ponovio, ako ostavite ovo polje prazno smatrat će se da je samo jedan poziv bio. I na kraju imate opciju da izaberete čak i tip poziva, odnosno da li se radi o dolaznom, odlaznom ili propuštenom pozivu.

Važna napomena je da kada unosite vrijeme kada je poziv nastupio u stvarnoj listi poziva će vam se točan broj sati umanjiti za dva sata od onoga koje ste vi napisali. To znači da ako želite da vam se u listi poziv vidi da je nastupio u recimo 14:22 morate u aplikaciji pod vrijeme poziva napisati 16:22. Ne znam zbog čega je ovaj bug u aplikaciji, ali mislim da vam to neće predstavljati veliki problem kada jednom skužite princip unosa poziva u aplikaciji AddCallHistory.

Kad ste sve to obavili ‘tapnite’ na gumb Add Call History i vaš će lažni poziv biti uspješno pohranjen u vašu listu poziva, za koju drugi površni poznavaoci iPhonea smatraju da je nedodirljiva i da se ne može mjenjati. Sada kad imate ovu, po meni jednu od najkorisnijih aplikacija, možete si priuštiti to zadovoljstvo da si sami kreirate listu poziva, a ostalo prepuštam vašoj kreativnosti i smislu za humor u ovisnosti u koju svrhu ćete iskoristiti  ovu aplikaciju.

Za sva dodatna pitanja ili nejasnoće molim vas da nam se obratite u komentarima ili nas možete pratiti na facebook-u Omizio.com ili na twitter-u @omizio

 • Dbertovi

  Dobar :-))) he he

  • Anonymous

   Dobar i koristan…
   ;-))))