Monday, 13 November, 2017
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Air Display – iOS uređaj kao dodatni monitor
AirDisplay Banner

Air Display – iOS uređaj kao dodatni monitor

Sjećate li se našeg tutoriala kako prikazati sadržaj iOS uređaja na PC-u ili Mac-u? Na sreću postoji i obrnuta metoda – da prikažete ekran vašeg računala na iOS uređajima, koji će preuzeti ulogu dodatnog monitora. Za to vam je potrebna aplikacija Air Display.

Prvo što trebate napraviti jest da preuzmete Air Display sa AppStorea (cijena mu je $9.99), te nakon toga klijent za računalo sa web stranice autora aplikacije. Jedini preduvjet da bi sve funkcioniralo kako treba je da su vam oba uređaja – računalo i iPhone (ili iPad…) spojeni na istu WiFi mrežu.

Air Display Mac

Nakon toga je sve manje-više automatski. Pokrenete Air Display na oba uređaja, i oni će se sami prepoznati – te vaš iPhone možete koristiti kao sekundarni monitor.
Koje su prednosti ovako nečega? Mnoge!

iOS uređaj možete koristiti kao touchpad preko kojeg kontrolirate vaše računalo. Možete prebacivati aplikacije s jednog uređaja na drugi.
Ako ste dizajner i bavite se Photoshopom, na vaš iPhone možete prebaciti palete koje koristite.
Mogućnosti je stvarno mnogo.

Air Display PC

Kao što smo spomenuli cijena Air Display aplikacije iznosi $9.99 te se može kupiti na AppStoreu, dok je sami klijent za računalo besplatan. Air Display zahtijeva iOS uređaj sa minimalno verzijom 5 pa na dalje. Klijent za računalo zahtijeva minimalno Mac OSX 10.6.5 za Mac računala, te Windows XP, Vistu ili Windows 7 za PC računala.

 • tCloud

  Jeli racunalo treba biti spojeno preko WiFi-a ili moze biti preko kabela?

  • Moze i preko kabela.

   Doenload sam aplikaciju danas, i sve perfektno radi :)
   Jako dobra stvar, jedino mozda malo preskupa.

 • Dogx

  Teamviwer je besplatan, a i nemorate biti spojeni na istu wifi mrezu, tako da mi se cini daleko boljim rijesenjem za ljude kojima je ovo potrebno…

 • Goran

  Evo danas sam isprobao, ne radi, nemoze se koristiti kao dodatni monitor. Problem je u tome da je prespor. I aplikacije se ruse. Probano sa Photoshopom i sa 3dsMax-om. Stvarno dobra ideja ali ne radi. Inace probao sam spojiti ipad preko airplay-a i preko kabela. Ista stvar. Mozda za neku zeku ali za ozbiljan rad ne radi.