Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Američki App Store sada nudi više od milijun aplikacija!
Appstore

Američki App Store sada nudi više od milijun aplikacija!

Sudeći prema podacima koje je prikupila popularna platforma za pronalazak i upoznavanje s aplikacijama Appsfire, Američki App Store sada ima milijun aktivnih aplikacija u ponudi! Iako je App Store na globalnom nivou obilježio ovaj jubilej još u listopadu, ova vijest je i dalje zanimljiva zbog činjenice da ga je ostvario jedan nacionalni App Store.

US App Store je bez dvojbe najvažniji, te spada u prvi izbor svih onih koji žele napraviti Apple ID bez korištenja kreditne kartice. Od kako je App Store otvoren 2008. godine Appleovci su odobrili ukupno (i od prilike) 1.439.451 aplikacija. Od milijun aplikacija koje se trenutno nalaze u US App Storeu, više od pola milijuna je dostupno za iPad, a 900.000 je dostupno za iPhone. Impresivan je i slijedeći podatak: Apple je App Store developerima do sada isplatio više od 13 milijardi dolara!

U svibnju ove godine App Store je dostigao cifru od 50 milijardi preuzetih aplikacija. Osoba koja je bila zaslužna za to jubilarno preuzimanje nagrađena je sa iTunes bonom u vrijednosti od 10.000 dolara a u međuvremenu je App Store zabilježio čak 10 dodatnih milijardi preuzimanja!