Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Camera Noir – Vrhunska aplikacija za okidanje crno-bijelih fotki
cameranoir

Camera Noir – Vrhunska aplikacija za okidanje crno-bijelih fotki

Kada je 2010. predstavljen iPhone 4, pored svih silnih poboljšanja konačno je dobio i kameru dostojnu vrhunskog smartphonea. Dva modela koja su ga naslijedila dobile su još bolje kamere a danas na App Storeu možete pronaći na stotine alternativnih kamera aplikacija koje vam daju dodatnu funkcionalnost, filtere i raznim opcijama vas mame da baš na njih utrošite svoje novce. Izbor je uistinu golem te svatko može pronaći nešto što mu odgovara a ukoliko ste ljubitelj crno-bijele fotografije onda nikako ne bi smjeli propustiti nedavno predstavljenu aplikaciju Camera Noir.

cameranoir1

Tvorci ove aplikacije, tvrtka Pacific Helm, tvrde kako njihov uradak koristi monokromatski filter čijih je nekoliko karakteristika pažljivo podešeno kako bi dobili najbolji efekat. Prebacivanje fokusa sa jednog na drugi element pozadine ne predstavlja nikakav problem, kao ni podešavanje ekspozicije. Dodatnu pomoć pri balansiranju vaših fotografija pružaju vertikalne i horizontalne linije a ovisnike o Instagramu obradovat će i opcija obrezivanja fotki po formatu koji koristi ova hipsterska društvena mreža.

cameranoir2

Na prvi pogled očito je da Camera Noir aplikacija nije pretrpana gomilom opcija koju korisnik može podešavati. Nekima će to biti prednost a drugima mana ali kvalitet fotki koji se postiže pomoću ove aplikacije uopće nije upitan. Fotografiranje je u modi a crno-bijele fotke uvijek su interesantne širokom dijapazonu korisnika. Čak i neko ko poput mene ne okida po stotine slika dnevno sa svojim iPhoneom može pronaći izvjesni užitak u tome da svoju okolinu ovjekovječi u nekom old school štihu.

Camera Noir koštat će vas 1.99$ a preuzeti je možete klikom na link. Koja je vaša omiljena aplikacija za fotografisanje? Pogledajte još neke od postova koji se bave fenomenom iPhoneografije: