Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Cheatsheet je widget koji za vas pamti podatke iz svakodnevnice
cheatsheet-feat

Cheatsheet je widget koji za vas pamti podatke iz svakodnevnice

Sitni, manje ili više bitni podaci i informacije nezaobilazni su dio naše svakodnevnice. Broj tablica na autu, broj hotelske sobe, broj parking mjesta, kombinacije ormarića u svlačionicama, kombinacija nečeg što vam je kolega saopštio… Mnogo stvari koje moramo upamtiti a nekad ne možemo ili ne želimo jer imamo i bitnije stvari u svojoj glavi. Od sada ovakve sitnice za vaš može pamtiti Cheatsheet aplikacija, sa pripadajućim widgetom za notifikacijski centar.

cheatsheet3-horz

Da bi dodali novu informaciju, ili životni cheat što je zanimljivo poređenje od strane developera, potrebno je pokrenuti aplikaciju, tapnuti na mali plus gumb te izabrati jednu od 49 ikona u ponudi i unijeti detalje. Kada tapnete na “Save” cheat se pojaviti ne samo u aplikaciji nego i u widgetu koji je smješten u Today tab centra za notifikacije. Widget prikazuje 10 cheatova u iPhone inačici te 16 u iPad inačici a svaki se može kopirati na uobičajeni način zadražavanja dodira na zaslonu.

cheatsheet1-horz

Očigledno, Cheatsheet ne bi trebali koristiti za osjetljive informacije kao što su lozinke i razne privatne podatke. Ipak, bili na putu ili doma, na poslu, sa ovakvim podacima se susrećemo svaki dan i zgodno je imati ovakvu aplikaciju koja će ih pamtiti umjesto nas. Cheatsheet je besplatna aplikacija koju možete preuzeti putem ovog iTunes linka. Kako vam se dopada?