Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Click Wheel Keyboard je iOS 8 tipkovnica za iPod nostalgičare
Click-Wheel-Keyboard-iPhone

Click Wheel Keyboard je iOS 8 tipkovnica za iPod nostalgičare

Click Wheel, input uređaj koji je Apple još davno predstavio na iPodu i koji je služio za navigiranje kroz menije ovog uređaja bio je prilično inovativan metod unosa komandi te i danas budi nostalgiju kod većine nekadašnjih (ali i današnjih) iPod korisnika. Upravo na te iPod nostalgičare cilja Adam Bell, developer čija je Click Wheel tipkovnica za iOS 8 upravo stigla na App Store.

Kao i bilo koja druga alternativna tipkovnica koja se nudi danas na App Storeu, i ova se može koristiti za unos teksta u bilo kojoj aplikaciji. Sastoji od kruga pomoću kojeg se “namotavanjem” odabiru slova i centralnog dijela koji služi kao virtuelni gumbić za potvrdu. Da stvar bude još zanimljivija, tipkovnica pri klikanju i scroll-anju proizvodi iste zvukove kao i Click Wheel na iPodima nekad.

Click-Wheel-Keyboard

Naravno, ovdje ne smijete napraviti tu grešku da pomislite kako je ovo idealna tipkovnica za svaki dan. Kao što ste mogli pretpostaviti, ovakav način unosa teksta traje mnogo duže no sa konvencionalnim vrituelnim tipkovnicama te bi moglo dobro doći kao trening za živce i strpljenje. Click Wheel Keyboard je besplatna tipkovnica pa ako ste iPod nostalgičar, ili ste jednostavno radoznali, kliknite na ovaj iTunes link za preuzimanje pa je i sami oprobajte. Što kažete?