Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Confide aplikacija vam garantuje veću diskreciju od Snapchata
Confide-1.0-for-iOS

Confide aplikacija vam garantuje veću diskreciju od Snapchata

Pretpostavljam da ste čuli za debakl kroz koji je nedavno prošao Snapchat. Ne samo da je hakerskim napadom kompromitirano 4,6 milijuna korisnika nego se naknadno ispostavilo da je kompanija znala za sigurnosnu rupu u svojoj aplikaciji ali je odlučila da po tom pitanju ne preduzme ama baš ništa. Gore od toga bilo je samo uporno ignoriranje cijele situacije a službeno izvinjenje, skupa sa pokrpanom aplikacijom, stiglo je prekasno.

Dakle imamo kompaniju koja je stvorila aplikaciju koja vam je, navodno, omogućavala diskretnu komunikaciju, istu kompaniju koja je vaše razgovore čuvala na svojim serverima. Što onda, koje su alternative? Nedavno predstavljena aplikacija Confide obećava da će posao obaviti bolje.

confide1

Confide vam obećava potpunu diskreciju razgovora, iz kojeg god razloga da vam je ona potrebna. Razmijenjene poruke se ne zadržavaju na vašem uređaju, nakon što ih vidite one se brišu bez prethodne pohrane na nečiji cloud. Ne samo da vam ova aplikacija uništava poruke sama od sebe, uz to je zaštićena vrhunskom enkripcijom te onemogućava notifikacije o pročitanoj poruci!

Da bi pridošlu poruku vidjeli po njoj morate svajpnuti prstom. Ovim Conceal pokušava da obeshrabri korisnike od pravljenja screenshotova poruka što je pohvalno ali bi još bolje bilo da je iskorišten iOS 7 API kako bi se onemogućilo pravljenje screenshotova na sistemskom nivou. Confide će vas i obavijestiti ukoliko neko pokuša napraviti screenshot vaše poruke. Aplikacija ima još jedan adut nad konkurencijom, potencijalne korisnike povezuje email adresama a ne putem pretrage imenika.

confide2

Aplikacija je trenutno dostupna za iOS (zahtijeva iOS 7 na uređaju) a možete je besplatno preuzeti sa App Storea. Planirana je i ekspanzija na Android uređaje. Više o samoj aplikaciji možete pročitati na službenoj stranici.

 

Story credit: iDownloadBlog