Friday, 25 September, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> DataWiz – Još jedna aplikacija za praćenje potrošnje interneta
datawiz3

DataWiz – Još jedna aplikacija za praćenje potrošnje interneta

Nedavno smo vam predstavili Cydia tweakove DataMonitor i WeeTrackData čija je zadaća pratiti potrošnju mobilnog interneta. I jedan i drugi rade odlično ali što ako niste jedni od onih koji redovno jailbreakaju svoje iUređaje? Onda vam je potrebno rješenje sa App Store i upravo to ćemo vam danas predstaviti u vidu DataWiz aplikacije.

Dakle, niste u prilici da se usrećite paketom sa neograničenim mobilnim internetom te vam je brojanje potrošenih megabajtića neophodno. DataWiz nije jedina aplikacija koja će vam pomoći pri tome ali sigurno jedna od boljih a dolazi i sa nekoliko dobrih trikova. Recimo, ona prati količinu podataka koju vi propustite kroz mrežu vašeg operatera te na osnovu toga pravi predviđanje koliko će vam potrajati mjesečni megabajti. To, naravno, ne mora uvijek biti tačno jer ne koristite internet uvijek na isti način ali može biti zgodno ako imate neke predvidive navike. DataWiz vas može i upozoriti ako se približite mjesečnom limitu koji unosite putem Settings odjeljka a uvesti si možete čak i upozorenja na dnevnoj bazi (npr. želite potrošiti samo 50MB dnevno te postavite aplikaciju da vas upozori kad budete blizu tome).

Tu je još dosta opcija koje možete otkriti sami jer vas ta proba neće ništa koštati. DataWiz je besplatna aplikacija koju možete preuzeti na ovom linku. Koja je vaša omiljena aplikacija za praćenje potrošnje?

  • Evo, nakon 5 dana korištenja “DataWiz” aplikacije, moram priznati da sam potpuno zadovoljan. Za razliku od ranije spomenutih cydia tweak-ova, “DataMonitor” i “WeeTrackData”, ovaj način praćenja data prometa ne utječe niti najmanje na potršnju baterije. “WeeTrackData” je zgodno implementiran u sam notification centar ali sam primjetio da poprilično guta struju a isto sam iskustvo imao i sa “DataMonitor-om”. Još jedna prednost ove aplikacije je ta što ju mogu koristiti i manje zagriženi iPhone-ovci koji ne jailbrak-aju svoje uređaje.