Monday, 3 August, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Facebook Messenger postaje platforma na koju će se vezati druge aplikacije
messenger-platform

Facebook Messenger postaje platforma na koju će se vezati druge aplikacije

Na svojoj jučerašnjoj F8 konferenciji Facebook je najavio velike promjene za budućnost svoje Messenger aplikacije. Jako popularni IM klijent će svoj život nastaviti u vidu platforme čiji je API dostupan developerima i na osnovu kojeg će se moći raditi aplikacije čija se funkcionalnost kačiti na postojeću Messenger aplikaciju.

Iako to za korisnike, u konačnici, znači instaliranje dodatnih aplikacija, čelništvo kompanije Facebook se nada kako će nove opcije i funkcije privući još više korisnika, ali i developera koji će svoje uratke vezati uz Messenger. Za sam Facebook to, naravno, znači samo još jednu granu monetizacije svojih servisa i usluga. Facebook-ovci naglašavaju kako će u početku čak 40 aplikacija podržavati Messenger kao platformu a zainteresirani developeri mogu već sada pristupiti stranici koja daje potrebne informacije.

2-expanded-composer

Zuckerberg je na konferenciji izjavio kako je Messenger od početka stvaran kao komunikacijski kanal koji će svojim korisnicima pružiti mogućnost da se izraze ne samo golim tekstom. Aplikacije za Messenger će omogućivati slanje gifova, raznih fotki, kolaža, videa, i čega sve ne. Bit će interesantno pratiti evoluciju Messenger aplikacije u skorijoj budućnosti. Što vi kažete na ovo?

Ne zaboravite nas pratiti na našim Facebook i Twitter stranicama.