Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Facely HD for Facebook – Alternativa službenoj Facebook aplikaciji
facely

Facely HD for Facebook – Alternativa službenoj Facebook aplikaciji

Društvene mreže odavno su mutirale u fenomen od kojeg je teško pobjeći. Gotovo svaki dan dok hodate ulicom možete čuti kako ljudi spominju Twitter, Facebook, ozbiljan web site danas ne može postojati bez facebook integracije za dijeljenje pročitanog sadržaja sa svojim prijateljima, a kako je ovdje riječ o kulturno – sociološkom fenomenu koji ima globalni predznak ovi primjeri su tek kapi u moru drugih. Socijalne mreže nisu tu da vas sa prijateljima uvezuju samo preko računara. Operativni sistemi današnjih pametnih telefona ponudili su aplikacije koje su korištenje Facebook-a i ostalih lansirali na novi nivo. Upravo to je cilj aplikacije Facely HD for Facebook koju vam predstavljamo danas – svježe Facebook iskustvo na vašem iUređaju.

Besplatna Facebook aplikacija, koju većina vas koristi na svom iPhone-u, je više nego solidna te nudi odličan paket funkcionalnosti, ali vjerujem da su mnogi pomislili kako bi se neke stvari mogle riješiti i bolje. Tu uskače Facely te sadašnjim i budućim korisnicima nudi iskustvo kakvo poznaju sa običnih računara, bar što se osnovnog izgleda tiče. Na vrhu glavnog zaslona nalaze se sve glavne kratice te je potreban samo jedan dodir da im se pristupi. Dostupne su vam home, profile, friends, inbox ali i druge poput potrage, komande „back,“notifikacije i chat. Klikom na Facebook logo otvarate dodatne opcije kao što su refresh, razne postavke aplikacije ( ovdje spada i odabir određenih tema ), i još dosta toga. Scroll-anje kroz vaš news feed učinit će da gore pomenute kratice nestanu iz vidokruga s ciljem bolje preglednosti a uvijek su dostupne povratkom na vrh. Zanimljiv dodatak i spomenute teme, mada one ne čine puno više od toga da promjene osnovnu boju interface-a. Po instalaciji aplikacije odmah vam se ukazuje tema sa crvenom bojom, kome se ne dopada može izabrati nešto za sebe iz mnoštva drugih a tu je i default plava Facebook boja. Chat opcija je implementirana znatno bolje nego na službenoj Facebook aplikaciji a na prikazivanje slika u punoj kvaliteti ne možemo imati nikakvu zamjerku.

Jedini problem u cijeloj priči mogla bi biti cijena. Iako ona iznosi ne velika 2.99$, koncept plaćanja za Facebook je nešto što traži navikavanje. Ako zanemarimo tu činjenicu možemo reći da je Facely odlična alternativa službenoj Facebook aplikaciji te da se mnogi teško vraćaju na korištenje nje kada probaju Facely.

Facely možete koristiti i da pratite našu Facebook stranicu, a naći nas možete i na Twitter-u, kao i YouTube-u.