Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Find My iPhone aplikacija dobila je update (Update)
find_my_iphone

Find My iPhone aplikacija dobila je update (Update)

S obzirom da je od juče iOS 6 dostupan korisnicima svih uređaja koji podržavaju novu generaciju operativnog sustava Apple je iskoristio piliku da ponudi update za većinu svojih aplikacija kao što su iPhoto, iMovie, Garageband ali i Find My iPhone. Ova besplatna aplikacija pomogla je da se vlasnicima vrati ogroman broj izgubljenih ili otuđenih iUređaja i Mac računala da je skoro pa nezaobilazna instalacija za svakoga.

Kompletno sučelje aplikacije je redizajnirano te sada izgleda dopadljivije i oku ugodnije nego ono koje smo imali priliku koristiti na prethodnim inačicama Find My iPhone aplikacije. Lijep detalj je i igla kompasa koja se okreće oko svoje ose simulirajući tako učitavanje podataka i pokušaj pronalaska uređaja. Osvježena je i sama ikona aplikacije ali se najznačajnija promjena ipak krije ispod kože. Do sada korištene Google Maps zamijenile su Appleove “sopstvene” mape  nastale u saradnji sa renomiranom tvrtkom na području navigacije – TomTom. Koliko će ovo biti dobro ili loše pokazat će vrijeme jer Apple mape tek treba da polože prve ozbiljnije testove.

Kao i do sada, aplikacija će moći pratiti bilo koji iPhone, MacBook, iPad, iPod touch koji je povezan sa vašim Apple ID nalogom. Ukoliko ova aplikacija još nije našla put do vašeg uređaja onda vam preporučam da trčite na App Store.

UPDATE:
Priznajem da mi je do sada promakla još jedna jako važna novina u ovoj aplikaciji a za koju vam je potreban i iOS 6 a to je Lost Mode. Što je tako posebno oko ovoga? Lost Mode daje vam mogućnost da izgubljeni uređaj osigurate lozinkom od četiri znamenke te da isti uređaj prikazuje broj telefona po vašoj želji na zaslonu kako bi “pošteni pronalazač” mogao da vas kontaktira. Takođe, bilježit će se nekoliko zadnjih lokacija izgbuljenog uređaja a sve ćete moći pratiti kad se ulogujete u svoj iCloud nalog, bilo na drugom iUređaju ili na samom računalu.

Featured image credit: digitaltrends.com

Image credit: Apple App Store