Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Firefox preglednik konačno dostupan za iOS
firefox-ios

Firefox preglednik konačno dostupan za iOS

Nakon što je u rujnu bio omogućen u testnoj fazi za pojedina tržišta, popularni Firefox web preglednik sada je dostupan globalno i za sve iUređaje u vidu univerzalne aplikacije.

Ukoliko koristite Firefox na svojim desktop računalima ima smisla da ovaj preglednik koristite i na svojim mobilnim uređajima, naročito ako koristite Firefox sync, alat za sinhronizaciju lozinki i bookmarks. Opskrbljen je uobičajenim izborom funkcija kao što su prijedlozi pretrage, svajpanje za naprijed ili nazad, tabovi i slično. Ugrađen je i zanimljiv radni režim koji olakšava čitanje tako što “izreže” sav nepotrebni sadžaj osim teksta i slika, a postoji i opcija za offline čitanje sadržaja. Obje jako praktične opcije.

Firefox-iOS-1024x605

Ipak ima i određenih nedostataka, npr. iOS inačica ovog popularnog preglednika ne podržava 1Password alat za upravljanje lozinkama što će sigurno odbiti određeni broj korisnika. S obzirom da je aplikacija tek postala dostupna nadamo se da će taj i drugi nedostatci biti ispravljeni u skorijoj budućnosti. U svakom slučaju vjerni Firefoxaši će se obradovati novom mobilnom pregledniku koji se besplatno može preuzeti putem App Store linka. Kako vam se čini?