Thursday, 29 October, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Air Patriots – Amazonov odličan prvijenac u svijetu mobilnih igara
airpatriots

Air Patriots – Amazonov odličan prvijenac u svijetu mobilnih igara

Kada tvrtka kalibra jednog amazona odluči baciti se na novi posao oči javnosti sigurno će budno pratiti novi projekat. Prije nekoliko mjeseci Amazon je pokrenuo studio za razvoj igara a njihov prvi uradak namijenjen mobilnim platformama kao što su iOS, Android ali i za njihov Kindle Fire (kojeg takođe pokreće zamaskirani zeleni robotić) pod nazivom Air Patriots dostupan je od početka ovog mjeseca.

Air Patriots spada u tower defense igre ali na jedan nov i osvježen način. Kod ovog tipa igara obično na raspolaganju imate neke statične platforme koje raspoređujete oko svoje baze kako bi je obranili od neprijatelja (što ste mogli iskustiti ako ste igrali Plants Vs. Zombies). Amazon je to promijenio te sad umjesto statičnih elemenata imate na raspolaganju avione koji zuje po ekranu a vaš je cilj da prstom po zaslonu iscrtate putanju aviona do neprijatelja koji se približava bazi.

U neku ruku možemo reći da su ovdje u jednu spojene igre Plants Vs. Zombies i Flight Control. Mudro zamišljeno i nenapadno implementirano, naravno. Trebat će te odigrati nekoliko levela da u potpunosti “provalite fazon” sa komandama ali ću vam ovdje otkriti jedan mali trik. Najlakše je napraviti avionom punu kružnicu iznad nekog područja jer će tako vaš avion konstantno letjeti po toj kružnoj putanji i napadati protivnike te vam dati neophodno vrijeme da organizirate obranu na drugoj strani. Igra ima potencijal soldine zaraze i slobodno ću reći da je ovo možda i najbolji tower defense koji sam igrao.

Kao i mnogi drugi, Amazon primjenjuje free to play princip. Preuzeti i igrati je možete besplatno ali kada dođete u situaciju da kupujete nadogradnje i nove levele putem interne “valute” u vidu zupčanika koje skupljate u toku igranja, onda bi mogli dobro potrošiti svoje živce. Sa nedavnim updateom više ne morate izdvajati prave novce kako bi otključali sve nivoe već to možete učiniti skupljanjem pomenutih zupčanika. Ako vam to pak postane previše zamorno i naporno možete uložiti 2.99$ i otključati sve levele te dobiti značajan iznos zupčanika za kupovine nadogradnji. Air Patriots možete preuzeti klikom na iTunes link.

  • Kile jedna od boljih igara koje sam igrao u zadnje vrijeme. Definitivno vrijedna downloada.

    • Kile_Omizio

      Definitivno, nisam se pravo zarazio ali kad želim odigrati nešto kratko igram ovo zadnjih dana.