Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Amazing Alex – novi hit tvoraca serijala Angry Birds
amazingalex1

Amazing Alex – novi hit tvoraca serijala Angry Birds

Usudio bih se reći da je uspjeh kojeg je Rovio postigao sa Angry Birds franšizom gotovo pa zastrašujući. Teško je ovaj post započeti drugačije od upućivanja dubokog naklona ljudima koji su stvorili brand čija se vrijednost mjeri u višestrukim milijunskim ciframa. Najavljeno je kako će se Angry Birds serijal uskoro moći zaigrati i na konzolama kao što su PS 3, XBOX 360 i Nintendo 3DS a od danas je za iOS i Android dostupan potpuno novi naslov – Amazing Alex.

Iako slobodno možemo reći da se tematikom Amazing Alex nije ni očešao o Angry Birds, ekipa developera donijela je pametnu odluku da ne “pobjegnu” od žanra koji im ide od ruke. Dakle, riječ je o puzzle igri baziranoj na zakonima fizike. Osnovni zadatak igre je taktičkim pozicioniranjem raznih predmeta iz kućanstva usmjeriti putanju lopte, balona, i sličnih predmeta prema zadanom cilju. Zanimljiva je činjenica da sam glavni junak nije “umotvorina” developera iz Rovioa nego se bazira na igri Casey’s Contraptions. U samom startu igra sadrži respektabilnih 100 levela rasutih na četiri lokacije što daje naslutiti da će igraču pružiti dosta sati zabave. Prvih desetak levela predstavljaju svojevrsni tutorial gdje vas igra uči osnovnim principima tako da će te se prilično naigrati dok ne dođete do nekih izazovnijih stvari koje će od vas tražiti da uključite mozak. Kako budete napredovali kroz igru, lančane reakcije koje trebate izvesti postat će sve složenije. Veliki plus ova igra zaslužuje za poticanje kreativnosti kod igrača pa tako pojedine etape možete riješiti na više načina a postoji i način da sami kreirate levele te ih dijelite sa igračima diljem svijeta. Kad završite prvih stotinu levela a ne želite se odreći igranja, na svoj uređaj možete skinuti najbolje levele koje su kreirali drugi igrači. Pored toga, obećano je i da će Amazing Alex dobivati redoviti update sa novim nivoima od strane samog developera.

Obično izbjegavam davati vlastita predviđanja ali nekako teško vidim da će Amazing Alex ponoviti uspjeh koji su postigle “ljute ptičice” ali to je poređenje koje se ne može izbjeći. Igra je sasvim sigurno zabavna sa potencijalom da postane čak zarazna (mislim da ću početi ubacivati po par kuna u kasicu svaki put kad u recenziji neke igre upotrijebim riječ “zarazna”), a sa cijenom od 0,99$ ne predstavlja masnu investiciju. Dostupna je kako za iPhone i iPod touch, tako i za iPad. Na kraju ostaje samo da vas opskrbim linkom ka App Storeu:

iTunes link