Friday, 30 July, 2021
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Gameloft sprema igru koju će pokretati Unreal Engine
unreal engine

Gameloft sprema igru koju će pokretati Unreal Engine

Na svojoj Facebook fan stranici Gameloft je danas objavio screenshot potpuno nove igre. Svoje fanove ostavili su da nagađaju o čemu je riječ pošto nikakve najave nisu postojale prije ovoga a jedini poznat detalj je da će igra koristiti Unreal Engine. Ovo će biti prvi put da se Gameloft okoristi o tu više nego odličnu platformu koja će sasvim sigurno obezbijediti fantastičnu igrivost i grafičke detalje na još višem nivou. 

App Store je već vidio hit naslove koji su koristili ovu tehnologiju poput Infinity Blade II. Odlična grafička rješenja nisu strana Gameloftu. Ono što na njihovim igrama šepa je glasovna gluma (koja, čini mi se, postaje sve banalnija) i bolje osmišljena priča. S obzirom koliki se novci vrte od prodaje iOS igara ovi problemi bi trebali da budu rješeni što brže. Jedino što na slici možemo vidjeti je neki ratnik sa krvavim mačem kako stoji na poharanom bojnom polju. Kada se sjetimo koliko Gameloft voli “pođoniti” hitove na konzolama mogli bi nagađati kako je ovo God Of War u njihovoj režiji (a s druge strane na tu temu su imali i dva nastavka igre Hero Of Sparta).

Sve u svemu, ne sumnjam u to da će Gameloft opravadati svoju teško stečenu reputaciju. Ne znamo čak ni naziv igre ali ja tipujem na: “Zakrvavljeno sječivo iznad jezive lobanje.”

  • Dinic

    Shadowgun je pogonjen svojim Unity engine-om, a i dead trigger koji je isto od madfingera!

    • Kile_Omizio

      Moja greška, svojevremeno je bila priče da će koristiti Unreal. Ispravit ću u tekstu.