Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Horn – Jedna od najboljih iOS igara godine!
horn-mobile-game-zynga

Horn – Jedna od najboljih iOS igara godine!

Phosphor Game Studio zajedno sa izdavačem Zynga donosi nam igru koja bi vrlo lako mogla ponijeti titulu najimpresivnijeg iOS naslova ove godine. Na vama je da uđete u ulogu dječaka po imenu Horn, kovačevog šegrta, koji se jedno jutro probudio te otkrio da je njegov svijet preko noći postao prepun čudovišta ali prvi pogled ga vara. Ta čudovišta imaju tajnu koju ne bi bilo pošteno otkriti ovdje i pokvariti vam put kroz jednu lijepu priču.

Zašto sam ovoliko oduševljen ovom igrom? Razlog broj jedan je da većina iOS igara ima toliko pojednostavljenu priču koja će vas teško zainteresirati više nego što je potrebno da riješite neki level. Horn donosi detaljnu i duboko utkanu priču da će vam biti dosta i petnaestak minuta da postanete oduševljeni. Drugi razlog je Unreal engine koji donosi osvježavajuću fiziku i fluidnost pokreta likova i sredine na iOS platformi. U pojedinim detaljima Horn vas može podsjetiti na Infinity Blade ali za razliku od te igre ovdje ipak imate slobodu pokreta da istražujete okolinu a tu se skriva jedno veliko “ali.” O čemu je riječ? Umjesto da uporabe virtualni joystick na zaslonu developeri su se odlučili za touch to move princip pa će te tako morati dodirivati pojedine elemente da bi Horna natjerali da prohoda. Protiv pomenutih čudovišta borite se svajpanjem po zaslonu uz pomoć virtuelnih gumbova koji vam omogućuvaju da izbjegnete napade i ovaj aspekt igre je odlično riješen. Da je umjesto tapkanja ubačen pravi virtuelni pad iskustvo bi bilo još kompletnije.

Glasovna gluma je na nivou koji Gameloft neće dostići još neko vrijeme i to je još jedan detalj zbog kojeg ova igra djeluje toliko kompletno i promišljeno, kao da je stigla direktno sa konzole. Na žalost, tu je i jedan veliki nedostatak. Grafičko sučelje će biti prilično narušeno ako posjedujete iPhone 4 ili neki stariji i slabiji uređaj a nemojte ni pomišljati da počnete sa igranjem ako niste pogasile sve pokrenute aplikacije iz App Switchera. Horn je univerzalna igra (dakle ako je kupite na iPhoneu moći ćete je bez dodatnih izdataka igrati i na iPadu) koja će vam iz džepa izbaciti 6.99$. Vjerujte mi na riječ da vrijedi svakog centa! Evo i iTunes linka.

 

Featured image credit: dezinformado.com