Friday, 30 July, 2021
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Igrajte NES i Gameboy igre u browseru vašeg iPhonea!
iphonenes4

Igrajte NES i Gameboy igre u browseru vašeg iPhonea!

UPDATE: Ova stranica i ovaj HTML 5 NES/GAMEBOY emulator su povuceni sa neta.

Volite li nostalgične igre? Jesu li klasični NES (Nintendo Entertainment System) i Gameboy naslovi obilježili vaše djetinjstvo? Ako je odgovor na ova pitanja zvučno: „Da!“ onda znate da (ako već nemate neku od ovih starih konzola pri ruci) morate na vaše računalo ili iUređaj instalirati emulator kako bi ih igrali. Da, emulatori postoje i za iPhone a mogu se naći na Cydiai, naravno, jer Apple ne dozvoljava ovakav tip aplikacije da se prodaje na App Storeu.

Što kad bih vam rekao da vam sada ne treba nikakav emulator da igrate NES i Gameboy igre na vašem iPhoneu? Ne trebate čak imati ni jailbreakan uređaj. Prije nego što počnem zvučati kao voditelj Top Shopa usmjerite svoj Safari prema ovoj adresi:

http://gamecenter.grantgalitz.org/iphone/

Ova stranica je izrađena u HTML5 i na njoj možete naći više od stotinu ovih naslova te ih zaigrati direktno na zaslonu vašeg uređaja. Tu su neki od najvećih hitova: Super Mario Bros, Duck Tales, Donkey Kong, Megaman, Contra, Battletoads i još mnogo, mnogo drugih. Zaslon vam se podijeli na dva dijela pri čemu gornja polovina služi kao zaslon igre a same komande su smještene dole. Sve bi bilo super da nije jednog velikog nedostatka. Da bi mogli uživati u bilo kojoj od ovih igara na pravi način bit će vam potreban prilično brz uređaj sa dosta slobodnog RAMa i brza internet konekcija. U suprotnom će većina igara biti toliko usporena da ćete brzo izgubiti živce. Jedina igra koja je igriva bez obzira na gore navedeno je Tetris, a to su utvrdile i kolege sa drugih blogova. S obzirom da je cijela stvar besplatna definitivno zaslužuje da je se detaljnije provjeri. Lično vam preporučujem da za ovo koristite Safari preglednik jer je on, na žalost, brži od Chromea. Javite nam što ste vi uspjeli zaigrati.

Story credit: iDownloadblog

Featured image credit: ryanspoon.com

  • Emir Ramovic

    Bad link :(

    • iphone

      radio je do nedavno :S

    • Ne radi vise :(