Monday, 3 August, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Ingress – intrigantna igra koja iduće godine stiže i na iOS
ingress

Ingress – intrigantna igra koja iduće godine stiže i na iOS

Nikad niste čuli za igru po imenu Ingress? Ne očajavajte, u dobrom ste društvu. Igra je još od prošle godine u fazi zatvorenog beta testiranja na Android mobilnim uređajima a AllThingsD saznaje da su Googleovci sada započeli i razvoj iOS inačice.

U principu se radi o društvenoj igri unaprijeđene stvarnosti. Priča ima prilično misteriozan štih. Grupa naučnika iz Europe otkrila je misterioznu silu kojoj se ne zna ni svrha ni porijeklo. Mnogi smatraju da ta sila utiče na način na koji čovječanstvo razmišlja a na nama je da odlučimo da li će ona kontrolirati nas ili mi nju. Ovo je preveden odlomak iz službenog opisa igre na Google Play dućanu. Kako bi nam se neke stvari razjasnile moramo pogledati i prateći video:

Koncept je zanimljiv. Igrači sasvim normalno koračaju cestom i pomoću aplikacije na svojim uređajima traže izvore pomenute energije. Pomoći im mogu razni predmeti koje će pronaći u svom pohodu. Moguće je čak osvajati određene teritorije i udruživati se sa drugim igračima.

Najavljeno je kako bi igra trebala biti dostupna naredne godine na iUređajima ali točan datum nije otkriven. Da li bi vi bili zainteresirani za ovakvo što?

  • Sonny

    izgleda zanimljivo