Sunday, 5 December, 2021
Home >>> Apps >>> Cro Apps >>> Missile Storm – Odbranite vašu planetu od napasnih Aliena
missle-storm

Missile Storm – Odbranite vašu planetu od napasnih Aliena

Većina čitatelja ovog bloga (uključujući i samog autora članka) nije bila ni rođena 1980 kada je Atari predstavio igru Missile Command. Po današnjim standardima igra ne oduzima dah ali ostala je u pamćenju kao jedan od istinskih klasika kojeg su igrale generacije igrača. Danas vam predstavljamo igru koja je, na neku ruku, duhovni nasljednik pomenutog naslova – Missile Storm.

Igra je djelo sasvim malog ali ambicioznog razvojnog studija Borichevec Softworks, iza kojeg stoji Zagrepčanin Vjenceslav Nadinić. Godina je 3215. a mirnodobno stanje koje je trajalo gotovo 1000 godina bliži se kraju. Vaši gradovi su napadnuti a vi, naravno, morate da ih odbranite. Da bi odbili, kako naslov sugerira, pravu oluju od raketa na rasplaganju i sami imate tri raketne baterije. Mehanizam igranja je jednostavan te sve što treba da učinite je da tapnete po zaslonu na protivničku raketu da bi vaša baterija ispalila raketu kao protunapad.

Kao što drevna izreka kaže: “Ovu igru ćete brzo naučiti igrati ali preznojit ćete se da je usavršite!” Komande su prilično precizne, gdje tapnete, tamo će raketa biti lansirana a neke veće bugove nismo primjetili. Missile Storm koristi Unity 3D engine a popratni grafički elementi poput svemirske pozadine, eksplozija i slično ne ostavljaju mnogo prostora da poželimo nešto bolje, naročito kod igre ovog tipa. Kako budete napredovali kroz igru neprijatelji će postajati sve teži za pobijediti te ćete se morati prilično pomučiti da preživite kroz nove i nove valove raketa.

Igra je kompatibilna sa iPhoneom 4 i 4S te sa iPod touchom 4G. Vjenceslav nam je obećao da će inačica za iPhone 3GS, iPod touch 3G, kao i za iPad biti dostupna do kraja rujna. Ovaj odličan komad nostalgije možete nabaviti na App Storeu po cijeni od samo 0.99$ ako kliknete na link.

Pridruzite se Omizio Givaway i dobite besplatan kod za ovu igru. 

Source: [BorichevecSoftw]

 • applesucksdick

  picke mrtve jebo vas samsung u supak apple sucks sta je kad budete mogli uradit nesto vise od promjene wallpapera javite se jadnici hahahah il kad budete mogliprebacit ringtone bez itunesa i racunara javite se hahahahahaha seljaci

  • Kile_Omizio

   Argumentovan i poučan komentar. Stvarno se osjećam bogatijim što sam ovo pročitao :)

 • Pipe

  Oh boze