Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Payback 2 HD – Klon GTA koji nije za odbaciti
payback 2 hd

Payback 2 HD – Klon GTA koji nije za odbaciti

Vjerovatno sam ranije napomenuo kako sam veliki fan GTA serijala. Igrao sam svaki naslov na kojoj god platformi da mi je došao pod ruke a nekad ne bježim ni od toga da zaigram neki više nego očit klon, pod uslovom da je složen kako spada. Kada se početkom 2009. na App Storeu pojavila igra Payback bilo je mnogo oduševljenih. Stavila je komad solidne akcije pod prste svih onih vlasnika iPhonea i iPod toucha koji su se zaželili akcije u maniru prva dva nastavka GTA. Bilo je to u vremenu dok Rockstar još nije dovršio GTA Chinatown Wars za iOS a o GTA 3 da i ne govorimo. Prije par dana izašao je i Payback 2 HD pa sam zajedno sa gomilom igrača pohrlio da vidim na što će sličiti.

Ispostavilo se da su developeri ipak malčice prespavali nekoliko godina napretka. U odbranu Apex Designs studija moramo reći da su pokušali promijeniti cijeli koncept. Ovo više nije “open world” igra nego serija nanizanih misija i nivoa iz čijih okova nije moguće pobjeći. Opet je tu umiješano pucanje, trčanje i vožnja ali sve je upakovano na taj način da repetitivnost misija postaje očita vrlo brzo. To je ono što stvarno može da vas razočara. Na prvi pogled tu je ogroman broj misija i sadržaja a onda shvatite da se većina tih misija razlikuje samo po malim varijacijama.

U ovu igru nećete se baš moći uživiti ali je odlična za sporadično tjeranje dosade. Cijela stvar dala bi se opravdati da se ekipa iz Apexa nije odlučila zacijeniti igru sa masnih 6.49$. Zaista mi nije jasno što su mislili postići sa tim potezom. Za kraj, evo i linka za nabavku.

  • AB

    Najbolija igra do sada je GTA.

  • Guest

    da je Jailbreak za iOS 6, pa bacit’ neku krekiranu verziju… ovako mi ne pada na pamet za ovo dati 6 $ ( ” cenera ” ) :)))))))

  • veddo

    da je Jailbreak za iOS 6, pa skinut’ neku krekiranu verziju… ovako mi ne pada na pamet za ovo dati 6 $ ( ” cenera ” ) :)))))))