Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Random Heroes 2 – Odličan platformer je upravo postao besplatan
randomheroes2feat

Random Heroes 2 – Odličan platformer je upravo postao besplatan

Evo jednog dobrog naslova koji će vas zabaviti tokom nadolazećeg vikenda (a i duže). Jedini preduslov koji morate ispunjavati je da, poput autora ovog teksta, uživate u 2D platformerima stare škole!

Ravenous Games, studio koji stoji iza ove igre, već je stekao slavu među ljubiteljima platformera a sada (za ograničeno vrijeme) pojedine njihove igre poput Random Heroes 2 možete preuzeti potpuno besplatno sa App Storea.

randomheroes2-1

Igra izgleda kao da je na tržište stigla prije 20 godina, a svi znamo da je retro jako in. Svojim herojem upravljate putem jednostavnih, već klasičnih, virtuelnih gumbića i tjerate ga preko prepreka, šiljaka, ubijate zle izvanzemaljce. Cilj svakog nivoa je da pronađete vrata za izlaz a nikad nije zgoreg da usput pronađete tri zvjezdice skrivene u svakom nivou. Pronađete li mnogo bolje od zvjezdica skrivenu lubanju, ona će vam omogućiti da nastavite sa levelom od onog mjesta gdje ste izgubili život junački.

randomheroes2-2

Novčiće koje ste kroz nivoe skupili možete iskoristiti za kupovinu drugog heroja ili nadogradnju oružja. Ukoliko vas mrzi da novčiće skupljate ubijanjem protivnika, možete ih kupiti i za “žive” novce. Sve u svemu, riječ je o nostalgičnom platformeru koji nema pravih i konkretnih mana. Još jednom vas napominjem da ova igra neće još dugo ostati besplatna tako da je krajnje vrijeme da kliknete na ovaj link i preuzmete je za svoj uređaj. Recenzije drugih igara naći ćete u linkovima ispod: