Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> Cro Apps >>> Rebel Hero – Nova Arkada Domaće Radinosti
Rebel_Hero_retina01

Rebel Hero – Nova Arkada Domaće Radinosti

Kako u Apple-ovoj trgovini nema baš veliki broj aplikacija koje nose domaći prefix, svaka nova  važna je spomena.

U ovom slučaju, radi se o arkadnoj igrici koju potpisuje developer iz Širokog Brijega Stjepan Barbarić. Ova igrica Stjepanov je prvijenac u Apple App Store. Na igrici se radilo punih 8 mjeseci i kad se napokon projekt priveo kraju, trebalo je od Apple-a dobiti odobrenje za izlaganje u App Store. Prvi pokušaj bio je bezuspješan, jer je Apple smatrao glazbenu pozadinu “uvredljivom”.

Naime radi se o gangi (način pjevanja u Dalmatinskoj Zagori i Hercegovini). Stjepana to nije obeshrabrilo, te je na njihovo odbijanje uputio objašnjenje, kako je glazbena pozadina tradicionalni način pjevanja na ovim područjima, te nije nikako uvredljivog sadržaja.  Nakon toga Apple je vjerovatno provjerio objašnjenje, te se i sam uvjerio u istinitost, igrica je objavljena u njihovoj trgovini aplikacijama.

Rebel Hero u akciji

Igra je simpatičan spoj tradicionalnog i modernog. Glavni lik utjelovljuje hajduka koji do svoga cilja nailazi na razne prepreke. Prepreke su negativci, koji ga pokušavaju omesti na njegovom putu. Glavni junak ove arkade ima određeno vrijeme za koje mora stići na cilj, na raspolaganju mu se nalaze tri različita oružja, koja igrač može mijenjati po završetku svake razine. Igrica ima 40 razina koje su smještene u  5 različitih ambijenata, 12 različitih oružja, te tri načina igranja (lako, srednje i teško). Također, support za Retina zaslon.

Igricu sada možete naći na App Storeu za $0.99.

Na videu koji slijedi možete vidjeti, kako zapravo sve to izgleda na vašem iUređaju:

Nagradna igra je zatvorena: Developer nam je poklonio jedan besplatan kod koji želimo podijeliti sa vama.  Sve što trebate uraditi je komentirati na ovaj post ili lajkati ovaj post na Facebooku. Izabrat ćemo jednog sretnog dobitnika do kraja dana. 

Dobitnik besplatnog koda je Damjan Šarić. Cestitamo!

 

Izvor: [barbaricco.com]

 • Izgleda mocno igrica :)

 • MaRe

  stvarno izgleda dobro…pogotovo me sad zanima mjuza unutra :)

 • grgaa

  super igra, bravo domače snage

 • Antisha

  Gango moja ja te gango ne bi

  da se nisam rodijo u tebi
  OOOOOOOOOOO-OOOOOOOOOOOOOO-OOOOOOOOOOJ!

 • matija1991

  smijalica