Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Song Pop – provjerite vaše poznavanje glazbe kroz dvoboj sa prijateljima
songpop6

Song Pop – provjerite vaše poznavanje glazbe kroz dvoboj sa prijateljima

Online društvene igre postaju sve popularnije na današnjim pametnim telefonima. Ako se volite nadmetati sa prijateljima (ali i potpunim strancima) ona je moguće da ste već igrali naslove kao što su Words With Friends ili Draw Something. Ove dvije su među korisnicima iOSa i Androida brzo stekle kultni status, iako se Draw Something već neko vrijeme bori sa rapidnim smanjenjem broja igrača. Na pomolu je sada novi, potencijalni, hit mobilnog social gaminga, igra Song Pop.

Iako se na App Storeu pojavila prije nešto više od mjesec dana na moj radar stigla je tek prije par dana. Dok sam interface i metod dvoboja podsjećaju na Draw Something, osnovni koncept pogađanja muzičkih pitalica posuđen je sa igre Music Challenge koju možete (takođe) igrati na Facebooku. Svog protivnika za dvoboj možete naći pomoću njegovog ili njenog korisničkog imena, putem Facebooka ili pustiti da vam sama igra nađe random protivnika. Nakon odabira protivnika birate glazbenu kategoriju: klasični rok, kolekcije iz 60tih, 70tih, 80tih, moderni hitovi, ljubavne pjesme i još dosta toga. Natjecatelji dobiju po pet muzičkih pitalica. Cilj je, osim očitog da se pogodi tačan naziv pjesme ili izvođača, odabir napraviti što brže. Ako, na primjer, vi i vaš protivnik imate jednak broj pogođenih numera, pobjednik će biti odlučen na osnovu osvojenih bodova a više bodova dobijete ako što brže kliknete na vaš izbor. Pobjednik runde osvaja tri novčića a gubitnik dobija jedan utješni. Osvojene novčiće koristite za kupovinu novih glazbenih kategorija u internom dućanu a nove kategorije vam, logično, donose veći broj pjesama koje možete pogađati. Kupovati možete i power up u vidu glazbenih nota koje u toku igre imaju istu zadaću kao joker 50:50.

Kao kod većine ovakvih igara, ako vam se koncept dopadne, postoji velika šansa da se zarazite i da je ne ispuštate iz ruku neko vrijeme. Vrijeme je da obratimo pozornost i na nekoliko bugova prilikom registrovanja dodirnih komandi pa tako jednom prilikom moj izbor (iako točan, grr, grrr!) nije bio registrovan i vrijeme za pogađanje je isteklo. Drugi put, prilikom listanja glazbenih kategorija, Song Pop je nekim čudom “skužio” da želim kupiti kolekciju iz 60tih umjesto kolekciju klasičnog rapa što je prilično frustrirajuće jer vam je za kupovinu kolekcije potrebno masnih 249 novčića.

Na App Storeu postoje dvije inačice Song Pop igre, besplatna i premium. Razlika između njih je nedostatak reklama i dodatak HD glazbenih videa u plativoj veziji. Pošto reklame i nisu napadne, osobno, nisam vidio razloga da ispljunem gotovo 2$ za premium verziju. Pored iOS inačice, igra je dostupna i na Androidu kao i na Facebooku. Odlučite li koristiti svoj Facebook nalog vaše partije će se sinkronizirati gdje god da igrate, na Facebooku preko računala ili preko vašeg mobilnog uređaja.

iTunes link