Tuesday, 11 August, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Tank Bang! – Nostalgična igra iz domaće radionice
tankbang

Tank Bang! – Nostalgična igra iz domaće radionice

Retro igre, kao i remake verzije igara koje smo igrali kao klinci na legendarnim Nintendo i Sega konzolama, uživaju veliku popularnost korisnika pametnih telefona u posljednjih nekoliko godina. Oni koji se sjećaju bezbrojnih sati provedenih ispred glomaznih TV uređaja u prženju po igrama kao što su Double Dragon, Street Fighter, Super Mario, Bomberman i ostalih, rijetko će odbiti priliku da neke od tih klasika ponovo zaigraju na zaslonu svojih pametnih telefona. Upravo tom idejom vodio se i mladi developer Jasmin Nišić kada je odlučio napraviti remake igre Battle City pod nazivom Tank Bang!

Jasko je, inače, student treće godine Fakulteta elektrotehnike u Tuzli a njegov App Store prvijenac, aplikacija Web2SMS BiH pokupio je dobre kritike korisnika. Recenzija ove aplikacije nije prošla nezapaženo ni od strane našeg čitateljstva te se ubraja u najčitanije postove koji su objavljeni u posljednjih nekoliko tjedana.

tankbang2

Ukoliko imate dvadeset i (nešto veći) kusur godina onda postoji dobra šansa da se sjećate Battle City igre i njenog koncepta. U tom slučaju, igrajući Tank Bang! imat će te osjećaj poznatog teritorija. Kao što je to bio slučaj u originalu, i ovdje će vaš zadatak biti da svojim tenkom uništite protivničke tenkove prije nego što oni unište vašu tvrđavu. Pri tome će te morati izbjegavati paljbu protivnika koji neće uvijek biti jednako opremljen i osposobljen, što u prijevodu znači da će te na neke protivnike morati ispaliti više od jednog zrna municije. Kako bi se vaše šanse s protivnikom donekle izjednačile tokom igre možete koristiti i prikupljati dodatna pomagala.

tankbang1

Nakon nedavnog peglanja bugova ova igra nema apsolutno ni jednog problema sa stabilnošću a na kontrole i igrivost nikad nije ni bilo zamjerki. Tank Bang! je još jedan uspješan korak dalje u Jasminovoj mladoj karijeri te ne sumnjam kako na ovome neće stati. Igru možete preuzeti sa iTunesa po opravdanoj cijeni od 0.99$.

Ovo su još neke od igara koje su napravili domaći developeri:

Giveaway

Ako želite probati Tank Bang besplatno, Jasmin nam je poklonio 9 besplatnih kodova koje mi poklanjamo vama. Prvih 9 komentatora na ovom postu će dobiti besplatan kod. Ne zaboravite ostaviti važeću email adresu kako bi vam mogli poslati kod. Lažne, nevažeće ili nepostojeće email adrese ili nedostatak  “@” email adrese, će biti diskvalifikovane i kod će biti poslan sljedećoj osobi. Sretno!

UPDATE: Nagradna igra je završena. Sretni dobitnici su:

Hrix
Dario V.
Luka G.
Bero I.
Marko M.
Goran C.
Marko L.
tCloud
Jasmin H.

Pobjednici će naći besplatan App Store redeem kod u svom emailu. Čestitamo.

Svim ostalima više sreće sljedeći put.