Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Temple Run 2 je stigao na App Store
tample-run-main

Temple Run 2 je stigao na App Store

Ima li smisla najavljivati igru koja je sa App Storea preuzeta 170 milijuna puta? Uspjeh je došao neočekivano, kako najveći uspjesi obično i dolaze, a mala kompanija koja stoji iza ove igre, Imangi studios, našla se u neobranom voću. Nakon nebrojenih kopija koji su se pojavili kako za iPhone tako i za Android, tvorci ove izuzetno uspješne igre odlučili su izbaciti i njen nastavak koji je bez ikakvih fanfara tokom jučerašnjeg dana debitirao na App Storeu.

Ukoliko nikad niste čuli za Temple Run, to je igra neprekidnog trčanja. Vaš je zadatak da glavnome liku budete od pomoći kako ga ne bi stigao ogromni crni majmun koji za njim trči u stopu, a pri tome ćete morati izbjegavati provalije, kupiti novčiće i “hvatati krivine.” Ukoliko se trupačke zabijete u drvo ili vas majmun dograbi, počinjete od početka. Imangi studios nisu mijenjali ovu formulu koja im je donijela toliki uspjeh sa prvim dijelom. Poboljšali su grafiku same igre, i to više nego primjetno. Detalja je mnogo više nego prije a jedan od glavnih “krivaca” za ovo je Unity razvojna platforma.

tample-run-2

Tu su četiri glavna lika koja možete birati tokom igre: Guy Dangerous, Scarlett Fox, Barry Bones i Karma Lee; a svaki od njih ima određene atribute koji vam mogu pomoći. Kupite li blagovremeno specijalne nadogradnje u vidu štitova i sličnog i kombinujete to sa pojedinim likovima, moći ćete trčati duže no ikada prije.

Temple Run 2, kao i njegov prethodnik, koristi freemium princip. Igru možete preuzeti i igrati potpuno besplatno ali ako želite brže otključati ponuđene nadogradnje morat ćete izdvojiti “živu lovu” za kupovinu novčića. Moram priznati kako je ovo jedna od najbolje izbalansiranih freemium igara koja vaš napredak ne uslovljava kupnjom dodatnih sadržaja previše agresivno.

tample-run-22

Iako se lično nisam uspio zagrijati previše ni za jedan nastavak Temple Run, ne sumnjam kako će i “dvojka” postati veliki hit. Preuzeti je možete klikom na link.

 • kokolo

  Imam jedno pitanje.. ako skidaš ovu igricu preko App storea na iPhoneu… Hoće li mobitel automatski skinuti igricu u onoj rezoluciji koju ima ili kako to vec funkcionira? Danas vec ipak imamo 3 različite rezolucije na iPhoneima, pa zato pitam.

  • Kod iPhonea o tome ne moraš brinuti. Samo stisni jedan gumb.

   • kokolo

    Da, da, it works like magic =)))