Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Top 10 iGames u 2013 – Omarov izbor i Anketa
best-game-2013

Top 10 iGames u 2013 – Omarov izbor i Anketa

Ostao nam je još jedan dan ovoj godini i vrijeme je da se podsjetimo najboljih igara koje smo igrali tokom 2013. Nadamo se da ste zaigrali bar neke od ovih a ako niste trebali bi. Ovo je moja lista najboljih do sada a Kile je već napisao svoj top ten koji možete naći ovdje. Između ove dvije liste, sigurno ćete naći nešto što ste propustili a što je vrijedno igranja. Očigledno je da on više voli pucačinu i 3d naslove, dok se ja više borim s 2D klasikama, reflexima i strategijom. Bez obzira sve igre na ovoj listu su definitivno vrijedne vašeg vremena i novaca.  S obzirom da su sve vrijedne igranje, za razliku od kilete ja sam poredao igre od onih na kojima sam najmanje proveo do onih koje sam igra skoro čitavu godine, neke i svaki dan.

10. Where is my Water 2

Nije sad baš da često igram Disney igre, ali Water 2 kao i prva verzija su mi ove godine oduzele dosta sati života s svojim maštovitim nivoima i izazovnim i zahtjevnim game playom. Free Download.

9. CSR Classics

Poznati CSR od prije par godina, Quarter mile racing trkaća igra je ove godine dobila nastavak koji se igra na isti način ali ovaj put s twistom, odnosno sa starim klasičnim automobilima koje morate upgrade da bi pobjedili u trkama. Ako volite klasična auta onda ce vas grafika i art ostaviti bez daha. Free Download.

8. Running with Friends

Ako volite žanr beskrajnih trkača ona je po mom mišljenju Running with Friends najbolja igra tog žanra. Za razliku od sličnih i više popularnih titlova poput npr. Temple Run 2, Running with friends donosi puno više kontrola, zamki, trčanja, skakanja, slajdanja i preskakanja. Osim toga možete igrati s prijateljima s Facebooka te im dokazati da imate puno bolje reflexe od njih. Free Download

7. Badland

Badland je teško objasniti riječima, pošto slične igre njemu ne postoje. Ova igra je osvojila svaku moguću nagradu za game play i art dizajn. Jedno je sigurno, provesćete sate i dane spašavajući clonove vašeg lika. Najbolje je da pogledate video. Download $3.99.

6. Limbo

Hoćete da igrate puzzler gdje ste kroz cjeli game play naježeni radi tamne atmosfere i realizma pri umiranju? Onda definitivno zaigrajte Limbo. Igra prati malog dječaka koji je zaglavljen u Limbou. Svijetu između života i smrti gdje vas je jednostavno strah umrjeti. Ovaj 2D puzzler će vas zasigurno oduševiti ako ne samom pričom onda definitivno artističkim stilom i tamnom atmosferom. Osim iOS-a možete je poigrati i na drugim platformama uključujući PS3. Download $4.99

5. Infinity Blade 3

Još jedan veliki serial i još bolji, veći i složeniji nastavak koji nudi sve što i prijašnje verzije i više. Osim odlične akcije i strateškog djela, Infinity Blade 3 ima prema mnogima najbolju grafiku od bilo koje igre na App storeu. Ako je poigrate na 64 bitnim A7 uređajima kao iPhone 5S ili iPad Air onda gledate u grafiku slučnu PS3 i Xbox 360. Download $2.99

4. Plants vs. Zombies 2

Drugi nastavak najpopularnije strateške igre na App Store je ove godine besplatan te u mnogim djelovima i bolji i prošireniji od prvog djela. Definitivni must play. Free Download.

3. Real Racing 3

Mislm što reći. Najbolja trkačica na App Storeu. Ako volite arcade ili simulacisko trkanje s drugima ala Grand Turismo ili Forza onda je ovo igra za vas. Iako besplatna s pohlepnim freemium modelom, još uvijek je vrijedna svake minute čekanje da zaradite dovoljno novaca za sljedeći auto.  Siguran sam da ste je već probali, ako niste trkom.  Free Download.

2. Quiz Up

Ako volite zabaviti mozak i odgovarati na pitanja iz stotine različitih oblasti od Michael Jacksona, Logotipa, Tv-a i Filmova do Fizike, Kemije, Georgrafije i Astronomije onda vam ne treba ništa više od QuizUp najveće besplatne trivia igre na svijetu. Igra vas sastavlja s drugim oponentima širem svijeta uključujući vaše Facebook prijatelje. Saznajte da li stvarno znate dovoljno o različitim oblastima. Free Download.

1. Empire Four Kingdoms

Epire Four Kigndoms je igra uz koju sam proveo najviše vremena ove godine. Naslov je besplatan u App storeu te koristi freemium model, što znači da bi ubrzali game play morate potrošiti koji dolar, međutim za razliku od mnogih igara ovog modela, vam dozvoljava da igrate sve nivoe potpuno besplatno. Radi se o strateškoj igri kombinacije, Simsa, Romea i Civilization u kojoj ste Kralj svog zamka te vam je primarni cilj, izgradnja zamka, i popratnih objekata, kao i napad na druge i građenje saveza s drugim kraljevima koji vam pomažu u ratovima. Igra stilom i grafikom podsjeća na HBO pupularno seriju The Game of Thrones. Upozoravam vas, ako ne želite igru koju ćete igrati svaki dan cijelu godinu dana, onda se kanite Empire Four Kingdoms. Free Download. E da postoji i PC browser verzija.

Nadam se da ste pronašli bar par naslova koje ste propustili ove godine. Naravno popunite anketu i glasajte za 1-3 najbolje iOS igre ove godine.