Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Anketa >>> Top 10 igara godine – Kiletov Izbor i Anketa
game-of-the-year

Top 10 igara godine – Kiletov Izbor i Anketa

Kraj godine je, htjeli mi ili ne, vrijeme kad gledamo u nazad na sve dobro i loše. Ostavimo li ono osobno po strani priznat ćemo da je ove godine bilo dosta strašnih igara koje smo mogli pržiti na našim iUređajima. Ni Omar ni ja nismo bili pošteđeni od prazničnog virusa nostalgije te je pao dogovor da svako od nas napravi top 10 listu iOS igara koje su mu obilježile minulu godinu. Lista igara koje vam donosim u nastavku nije poredana s nekim redosljedom. Radi se o naslovima koje sam osobno uživao igrati ove godine a teško bi mi bilo odrediti koja je bila baš najbolja. Zaustavit ću se ovdje, vi ubacite bubanj da vam digne napetost, i pogledajmo čega tu ima:

Oceanhorn

Fantastična igra pojavila se sredinom studenog i brzo osvojila srca ljubitelja avanture. Mnogi su je prozvali krađom Zelda serijala. Koliko su pogriješili ili ne svatko treba procijeniti sam za sebe. Grafika je odlično izvedena, priča dovoljno zanimljiva a cijeli paket ima dovoljno magije da zarazi velik broj igrača. Bilo je to dovoljno da je i Appleovci svrstaju u App Store Best Of 2013 kategoriju. Cijena od $8.99 nije mala ali iz vida ne treba ispustiti činjenicu da je ekipa ovaj svijet mašte stvarala preko dvije godine.

iTunes link

Kingdom Rush Frontiers

Nastavak legende. Ako vam se prvi dio dopao drugi ne smijete propustiti! Nisam fan strateških igara ali nekomplikovan način igranja bez previše frke, dobro promišljeni elementi te mogućnost napredovanja kroz nivoe “kupili” su me u roku od pet minuta. Kad na to dodamo cijenu od samo $0.99 onda razmišljanja nema.

iTunes link

FIFA 14

Treba li puno najave? Definitivno ne. Ubrajate li se u ljubitelje nogometa teško da ćete propustiti priliku da besplatno zaigrate jednu od najboljih simulacija današnjice na svom iLjubimcu. Pristup premium funkcijama koštat će vas $4.99 a savršena grafika i odlična igrivost su besplatne.

iTunes link

Rayman Fiesta Run

Rayman je bio jedan od junaka djetinjstva moje generacije. Na App Storeu ste u njegovu ulogu mogli ući kroz više naslova a posljednji nije šarmom zaostajao za prethodnicima. Jedini nedostatak je u tome što se Rayman neprestano kreće te na to ne možete utjecati, samo ga možete zaskakivati na ivice, Lums i sve ostalo što se da prigrabiti. Cijena je $2.99.

iTunes link

GTA San Andreas

Po mnogima najbolja igra GTA serijala našla je ove godine i svoj put na mobilne uređaje. Tko još nije igrao San Andreas? Ako ste uz to još ljubitelj rap muzike i afroameričke kulture ovo je naslov koji niste smjeli propustiti. Ovaj port za iOS košta $6.99.

iTunes link

Random Heroes 2

Ukoliko se ubrajate u redovne čitatelje Omizio bloga mogli ste upratiti kako sam ja fan platformera. Veliki fan platformera. Random Heroes 2 je, po mom mišljenju, bio jedan od najboljih retro platformera na App Storeu ove godine a detaljnija recka da se pročitati ovdje. Jesam li spomenuo da je igra besplatna?

iTunes link

Deus Ex: The Fall

Kada u pucačinu umiješate elemente RPG igara, momente šunjanja i puzzle mini igre onda dobijete Deus Ex. Ovaj naslov za iOS se po tome ne razlikuje od svoje braće na konzolama i računalima. U grafičkom pogledu ova igra još jednom dokazuje za kakve su veličine spremni današnji mobilni uređaji. Adam Jensen dolazi na vaš iPhone ili iPad za $0.99 (trenutno).

iTunes link

Subway Surfers

OK, OK, znam, ova igra pojavila se još prošle godine na App Storeu. Ali koga briga, ja je nisam otkrio sve do proljeća i tada sam bio obuzet njom nekih mjesec dana. Velika je to pohvala s obzirom da se radi o endless runner igri koje ja baš i ne mogu smisliti. Dobra i besplatna, ništa više se ne može tražiti.

iTunes link

Grudger

Ovaj naslov objedinjava puzzle i runner igre u jedan više nego odličan miks kojem sam zahvalan na satima prokrastinacije. Grudger je trkač i niškorist koji svoje usluge dostavljanja paketa nudi individuama sumnjivog morala. Steampunk štih kojim odiše ova igra još je jedan veliki plus. Cijena je $1.99.

iTunes link

Nitro

Zabavna vožnja urađena u stilu crtaća u kojima su pile sve samo ne suptilne je odlična ako poželite par brzih momenata zabave. Posebna poslastica je multiplayer koji možete igrati u stvarnom vremenu sa stvarnim ljudima. Potpuno je besplatna ali vam za igranje treba stalna veza sa internetom. No dobro, nitko nije savršen.

iTunes link

I tako dolazimo do kraja. Vjerujem kako nas naredne godine očekuje još mnogo dobrih igara. Što vi kažete, u kojim ste naslovima vi uživali ove godine? Naravno popunite anketu i glasajte za 1-3 najbolje iOS igre ove godine.