Thursday, 4 June, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Games >>> Where’s My Water? (recenzija igre)
where-is-my-water-main

Where’s My Water? (recenzija igre)

Ako mislite da je Cut the Rope jedna od najboljih puzzle igara na App Storeu, onda trebate pogledati i “Where is my Water?” koja je u mnogim stvarima čak i bolja te zaslužuje svojih 5 zvjezdica na App Storeu.

Where’s my Water? Ili – Gdje mi je Voda? je nova (dobro, nova meni) gravity based puzzle igra iz Disney studija za iPhone, iPod i iPad koju definitivno ne smijete propustiti.

Scenario igre je prilično jednostavan, ali ima dosta elemenata. Vi ste krokodil pod imenom Swampy koji živi u kanalizaciji. Za razliku od ostalih prljavih kanalizacijskih krokodila, vi ste čistunac te se volite tuširati. I to je glavna priča koja se provlači kroz svaki od preko 120 nivoa koji vas očekuju.

Nažalost, cijevi do vaše kade su isprekidane i kao igrač morate ih povezati na različite načine kako bi voda došla do vašeg kupatila.

Ovo činite tako što strateški pravite cijevi od zemlje od zaliha vode do Swampy aligatora, te rješavate različite vrste zagonetki da biste Swampiju doveli vodu.

Osim vode, u kanalizaciji vam se miješaju različite zelene i ljubičaste kemikalije koje ne smiju doći do vaše kade. Ako ipak stignu – game over. Neke kemikalije se ponašaju kao materijal za izgradnju mostova koji su vam potrebni, neke ubijaju različite biljke koje su vam na putu a mješavina istih pravi eksplozivnu smjesu koja vam može pomoći ili odmoći, ovisno od razine na kojoj se nalazite. Na kraju čak morate koristiti i paru te različite vrste mina kako biste probili svoj put do kupatila.

Da biste napredovali na više razine, na svom putu morate sakupljati male plutajuće patkice koje ovu igru čine jos zanimljivijom, a i zahtjevnijom. Osim patkica, vaš high score također ovisi o brzini kojom dostavite vodu u kupatilo te o količini vode koju dostavite.

Pored svega toga tu su i sakrivene, zakopane stvarčice (colectables) koje je Swampy izgubio, a koje također trebate da pokupite da biste došli do bonus razina koje se otvaraju samo ako pokupite sve bonus elemente. Ove bonus razine opet zahtijevaju da korisite gyro i accelometar kako biste usmjerili vodu gdje treba.

Grafika je odlična kao i na većini Disney igara a iPhone 4 i 4S verzije naravno koriste retina rezoluciju.

Ako ne vjerujete meni, onda pogledajte što neke od poznatih gaming stranica kažu o ovoj igri:

“Editor’s Choice Award” — IGN
“Game of the Month” — SLIDE TO PLAY
“One of the best in the App Store…” — APPLE ‘N’ APPS
“One of those rare gems that manages to get everything right.” — GAMEZEBO
“This is the perfect game to play on the go.” — KIDZWORLD
“Your family will be fighting over who gets to play it next.” — APPADVICE

Dakle, što čekate, igra je samo $0.99. Trk u App store po svoju kopiju, nećete zažaliti.

  • Dada

    Igrica je vise nego odlicna, skoro pa presao;
    Moja preporuka!