Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Igre >>> Instalirajte Game Boy Advance emulator na iUređaje bez jailbreaka
gba4ios

Instalirajte Game Boy Advance emulator na iUređaje bez jailbreaka

Svi znamo kako se uz pomoć jailbreak-a mogu instalirati razne aplikacije i tweakovi, pa tako i emulatori za igranje naslova sa starih konzola. GBA4iOS je Game Boy Advance emulator jedan je od poznatijih i popularnijih uradaka koji se može instalirati i bez jailbreaka.

Kako bi radio, ovaj emulator (odnosno sama aplikacija) oslanja se na Apple certifikate, što je inače poznata “rupa u zakonu” u ovim slučajevima. Takođe je poznato da Apple ponekad zna i zatvoriti certifikat tu i tamo tako da vam preporučamo da, ukoliko želite nostalgičan trip uz Maria, Zeldu i ostale Nintendo junake, ovaj emulator instalirate sada.

Novi GBA4iOS u inačici 2.1 ima zaista mnogo opcija od tema za kontroler, podrške za ne samo za Game Boy advance nego i originalni Game Boy i Game Boy Color, Save Game mogućnost pa sve do cheatova i čega sve ne! Procedura instalacije nije komplikovana:

  1. Pokrenite Safari na svom iUređaju i zaputite se na stranicu: iemulators.com/gba4ios
  2. Tapnite na GBA4iOS 2.1 gumb i nakon toga na Install gumb. Potvrdite Install opciju i kad vam iPhone ili iPad izbace popup upozorenje.
    gba4ios-install
  3. Nakon završene instalacije zaputite se u Settings aplikaciju, otvorite General tab i Profiles sekciju. Tapnite na ime developera i onda na opciju Trust, pa opet trust na samom certifikatu. Kod nekih iOS verzija putanja je različita: General > Profile(s) & Device Management or General > Device Management.
    gba4ios-cert

I to je to, aplikacija je sada spremna za upotrebu. Trebat će vam još i ROM fajlovi vaših omiljenih GBA igara ali njih već znate gdje možete nabaviti. Uživajte!

 

Image credits: RedmondPie