Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Instagram Direct opcija dostupna u novoj Instagram aplikaciji
instagram

Instagram Direct opcija dostupna u novoj Instagram aplikaciji

Instagram je ovog popodneva u New Yorku odradio nedavno najavljenu presicu na kojoj je predstavljena nova opcija Instagram Direct, kao i (još jednom) umivena aplikacija za iUređaje koja novu opciju podržava.

Što je Instagram Direct? Riječ je o opciji koja omogućava da fotku ili video podijelite sa jednom (ili nekoliko) osoba a ne nužno sa svim osobama koje vas prate na Instagramu. Glasine o privatnoj komunikaciji preko Instagrama čuli smo prije par tjedana. Kako bi nekome poslali fotku morate pokrenuti sučelje kamere, odabrati uratke koje želite poslati te odabrati da li ih dijelite sa svima koji vas prate (followers) ili direktno jednoj (ili nekoliko) osoba. Fotke poslane na ovaj način neće se pojavljivati na vašem profilu tako da ne morate biti zabrinuti za svoju privatnost.

Fotke koje je neko podijelio s vama možete gledati ako tapnete na novu ikonicu u gornjem lijevom uglu, a u slučaju da dobijete sadržaj od osobe koju ne pratite putem svog profila moći ćete prihvatiti ili odbiti taj zahtjev za dijeljenje.

Instagram Direct je logičan korak u razvoju ove društvene mreže te ne sumnjam kako će se ovoj opciji obradovati mnogi. Kad je u pitanju sama, nova 5.0 inačica Instagram aplikacije, primjetno je kako je dizajn otišao još jedan korak dalje ka usklađivanju sa samim iOSom 7. Novi dugmići daju se vidjeti na svakom koraku a kompletno sučelje djeluje još više ispeglano.

Da li ste vi “navučeni” na Instagram?

Story credit: iDownloadBlog

  •