Thursday, 29 October, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Instagram – Što donosi novi update?
instagram

Instagram – Što donosi novi update?

Konkurencija ne spava, znaju to i čelnici Instagrama (ili Facebooka u čijem se vlasništvu nalazi kompanija odgovorna za ovu aplikaciju). App Store je sada pun aplikacija koje vam nude dodatne mogućnosti za fotografiju a jučerašnji update ima zadatak da učvrsti poziciju Instagrama koji već dugo nije nešto što bi samo hipsteri koristili.

Update koji nosi brojčanu oznaku 3.2.0 obećava optimizaciju brzine rada same aplikacije što bi trebalo rezultirati kraćim vremenima koja trebamo provesti u čekanju da se pokrene interface kamere ili da se procesira fotka koju smo okinuli. Kad smo već kod interfacea, on je sada temeljito promijenjen i to je prvo što upada u oči kada se pokrene aplikacija. Moram reći kako je ovo promjena na koju se dugo čekalo.

Novi interface je prilično “pospremljen” te koristi dosta crne ali i tamnije nijanse sive boje. Očima su ugodniji i novi virtuelni gumbići od kojih posebno izdvajam novi dizajn gumba okidača koji je dobio na veličini a izgledom se puno bolje uklapa u cijeli koncept nego što je to prije bio slučaj. Izbor pojedinih filtera je sada jasniji i jednostavniji.

Od značajnijih promjena ne smijemo zaboraviti potpuno novi filter naziva “Willow,” a Instagramovci objašnjavaju kako on fotkama daje puno bolji monochrome efekat uz primjesu decentnih nijansi ljubičaste. Više detalja možete pročitati na službenom blogu. Update vam je dostupan pod “Updates” tabom u App Store aplikaciji, a ako kojim slučajem niste instalirali ovu aplikaciju, preuzeti je možete ovdje. Kako vam se dopadaju novine?

  • dmilasin

    Fotke ispadaju crne nakon klika na share fotka je crna i app počne blinkat :(

  • iPhone4S

    Meni je dok nisam stavio najnoviju verziju, jučer ili prekjučer, nije htjelo postat slike jer je kao trebala najnovija verzija tako da sam morao updateati aplikaciju što i nije toliki problem, nego je problem što aplikacija nije odgovarala mome Apple ID profilu pa sam morao sve neupdateane aplikacije brisati te ih ponovno tražiti na App Storeu…