Tuesday, 27 October, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Još dokaza da nam uskoro dolaze Whatsapp audio pozivi
whatsapp-iphone

Još dokaza da nam uskoro dolaze Whatsapp audio pozivi

iOS aplikacija ultra popularnog Whatsapp IM klijenta jučer je dobila novu inačicu koja korisnicima donosi poboljšano sučelje za odabir slike za slanje kontaktima, poboljšanu podršku za Accessibility opciju uvećanog teksta te ono što je dobilo najviše pažnje – virtuelni gumb za poziv pored slike kontakta u konverzacijama.

Priča o tome kako će Whatsapp krenuti u korak s vremenom te, poput mnogih konkuretnata omogućiti besplatne pozive između svojih korisnika počela je još kada je ovu tvrtku kupio Facebook. Ipak, besplatni Whatsapp pozivi nisu još omogućeni te pomenuti gumbić upućuje GSM poziv kontaktu.

whatsapp1-horz

Ipak, nakon što smo vidjeli prve screenshotove koji prikazuju sučelje za pozive, te pojava ovog gumbića u novoj inačici aplikacije, evidentno je da se u Whatsappu igraju sa sučeljem i uveliko pripremaju za lansiranje ovog servisa za što se pretpostavlja da će se desiti kasnije tokom godine.

Za razliku od mnogih konkurenata Whatsapp uživa veliko povjerenje svojih korisnika zbog stabilnosti svog servisa za razmjenu poruka. Kako se isto povjerenje ne bi izgubilo potrebno je farme servera pripremiti za povećan promet koji će nastati uvođenjem ovih poziva. U svakom slučaju se radujemo ovom novitetu, konkurencija je rijetko kad loša stvar.