Friday, 30 July, 2021
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Moments – Nova Facebook aplikacija za privatno dijeljenje fotki
facebook-moments-feat

Moments – Nova Facebook aplikacija za privatno dijeljenje fotki

Svojevrsni behemot u svijetu društvenih mreža, Facebook uvijek nastoji proširiti svoje polje djelovanja kroz razne aplikacije. Broj Facebook aplikacija na App Store-u je sigurno veći no što ste mogli pretpostaviti a među njima se nalaze i nekad izvikani projekti koji su već odavno utonuli u anonimnost (Paper, Slingshot, itd.). Sa svojom novom aplikacijom nazvanom Moments Facebook ponovo pokušava držati Snapchat na nišanu.

Facebook-Moments-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-002

Zuckerberg i ekipa kažu kako je Moments aplikacija namijenjena privatnom dijeljenju fotki sa frendovima i porodicom. Aplikacija bi trebala biti korisna onda kada se nalazite u na nekim većim okupljanjima i kada svi žele primjerak fotke koju ste netoč škljocnuli. Dozvoljava vam da veći broj slika raspodijelite po privatnim albumima a moći će se dijeliti na Facebooku, Instagramu ili slati putem Messengera. Zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja lica aplikacija grupira fotke na osnovu toga tko se nalazi na njima i gdje su slikane. I vaši prijatelji mogu doprijeniti albumima dijeleći fotke koje su sami slikali.

Ideja privatnog repozitorija fotki u kojem će moći učestvovati svi koji su bili na raznim proslavama, vjenčanjima, putovanjima, koncertima i sličnom je dobra i priča se čini izrazito praktičnom. Ipak, teško se oteti dojmu da će ovo biti još jedna Facebook aplikacija koje se niko neće sjećati za pola godine, ali možda i griješimo. Moments aplikacija je dostupna besplatno za iOS i Android a preuzeti je možete ako kliknete na App Store link ili Google Play link. Kako vam se čini, vidite li potrebu za ovakvom aplikacijom?