Wednesday, 21 October, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Nokia Maps aplikacija uskoro stiže na iOS
here-maps

Nokia Maps aplikacija uskoro stiže na iOS

Voljeli vi Apple ili ne nije moguće da se ospori medijska pažnja koju ova kompanija dobija u posljednjim godinama. Svaki potez se secira a svaka greška kažnja gotovo pa javnim linčom. Kada se ispostavilo da nova Maps aplikacija nije pouzdana kako se od nje očekivalo Cooku i ostalima se od glavu odbio potežak bumerang. Slijedile su javne isprike a na iTunesu su nam čak sugerirane konkurentske aplikacije. Sada se i Nokia sprema da svoje mape ponudi korisnicima iOSa ali i Androida u vidu aplikacije nazvane Here (eng. Ovdje).

Nokia je objavila kako se njihova aplikacija bazira na HTML5 te da će korisnicima nuditi pregršt korisnih opcija kao što su podrška za offline mape, informacije o javnom transportu, glasovna navigacija za pješaka i još mnogo toga. Mnogo detalja nije otkriveno ali ne sumnjamo da će se korisničko sučelje naslanjati na nokiine proizvode.

Ovaj posrnuli gigant koji je ne tako davno vladao industrijom mobilnih telefona ima samo još nekoliko aduta u rukavu a mape su sigurno najveći. Nokia mape su hvaljene od korisnika diljem svijeta a za svoju detaljnost redovno dobivaju hvalospjeve svih vrsta. Zbog toga ne sumnjamo da će postati odlična alternativa dok Apple ne uspije u red dovesti svoje rješenje. Here mape već sada možete gledati putem vašeg browsera.

Image credit: pocket-lint.com

Izvor

  • Tursija

    Super..Nokia mape su prva liga.Imao sam nokie prije 4s i bio sam prezadovoljan mapama

    • Kile_Omizio

      Ja ih često konsultujem kad sam na računaru. Lično ih nisam koristio u navigacijske svrhe ali sam od prijatelja čuo sve najbolje. Strašno, strašno detaljne mape.