Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Nova Flickr aplikacija novom inačicom postaje moćan alat za uređivanje fotki
flickr-feat

Nova Flickr aplikacija novom inačicom postaje moćan alat za uređivanje fotki

Koliko ste upoznati sa Flickr servisom? Ovaj site koji vam omogućava upload foto i video sadržaja zadržao se kao jedan od posljednjih popularnih bastiona Yahoo carstva. iOS aplikacija je već dugo prisutna na App Storeu. I do sada je dozvoljavala određene mogućnosti uređivanja fotografija ali sa novom inačicom lako bi mogla postati vaš omiljeni iOS alat koji ćete koristiti u te svrhe.

flickr2

Kada je tek pokrenete mislit ćete da se i nije mnogo stvari promijenilo. Dio namijenjen pregledu sadržaja je većinom neizmjenjen a prave novosti ćete susresti tek kad pokušate uploadati ili urediti novu sliku. Odabir filtera sada je mnogo pregledniji jer svaki filter dolazi za prostorom za sličicu koja vam pokazuje kakav će efekat biti primjenjen na fotki. Tu su razne teksture, igrarije sa svijetlom a svaki filter se može prilagođavati.

flickr1

Pored filtera tu sad nalazimo i nešto naprednije opcije uređivanja kao što su podešavanja white balance, ekspozicije, zasićenosti i sličnog, a podešavati se može i intenzitet pojedinih boja. Već vidim da će se od sada Snapseed boriti za moju pažnju sa novom Flickr aplikacijom.

Mogućnosti su više nego izdašne i ako ste (poput mene) laik u svijetu uređivanja fotki, morat ćete odvojiti neko vrijeme da se sa većinom opcija upoznate. Kao i do sada, novu Flickr aplikaciju možete potpuno besplato preuzeti sa App Storea. Druge zanimljive tekstove naći ćete u nastavku:

  • Flickr je odlican daje 1TB besplatnog prostora za fotke online.

    • ljčkč

      da li se mogu samo spremati fotografije da sluzi ko disk,da ih niko ne vidi i da im mozes pristupit uvijek?