Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Nova Google Voice Search aplikacija je konačno na App Storeu!
googlesearch

Nova Google Voice Search aplikacija je konačno na App Storeu!

Prošla su gotovo tri mjeseca od kako smo načuli da Google sprema obilat update za svoju Google Search aplikaciju za iOS. Update je trebao donijeti dobar dio Google Now funkcionalnosti za koji znamo da je digitalni asistent na Android Jelly Bean uređajima te da svoj posao obavlja puno bolje no što se očekivalo, čak bolje nego Siri koja je još u statusu beta testiranja.

Naravno, pomoću ove aplikacije nećete moći poslati mail ili zakazati stavku u kalendaru ali moći ćete pretraživati bespuća interneta sa neviđenom lakoćom. Glasovna pretraga dovedena je na novi nivo zahvaljujući kontekstualnim prepoznavanjem glasa. U principu, ovdje možete postavljati pitanja kao što bi ih postavljali i Siri. Nisam mogao odoliti a da ne uradim kratki test. Na moja pitanja o vremenu, najvišim planinskim vrhovima, najbržim autima pretrage su svaki put izvedene besprijekorno i bez peglanja oko unosa slova tipkovnicom. Prepoznavanje izgovorenog je na zaista zavidnom nivou pod uslovom da solidno poznajete engleski jezik. Moje riječi aplikacija je prepoznavala čak i kada sam namjerno pogoršao svoj naglasak.

Ukoliko vaš uređaj ne podržava Siri onda ne mislite dva puta da instalirate ovu aplikaciju. Čak i ako imate noviji uređaj od Google Search možete još kako imati koristi jer će vam uštediti dosta vremena koje bi potrošili na tipkanje. Riječ je, naravno, o besplatnoj aplikaciji a preuzeti je možete klikom na link. Siri, čuvaj se!

 • Zašto nema Hrvatski jezik?

 • probaj srpski :D prepoznaje većinu riječi ;D

 • Moram priznati da je Google Voice search puno brzi od siri u pretragama a i puno bolji sto se tice razumjevanje kontextualnih informacija. Bravo Google. Mozda napokon poboljsaju Siri sada kad je Forstall dobio nogu. Sa obzirom da su Siri i Maps njegovo djeli nije ni cudo :)

 • maki

  gdje se podesava jezik

  • Pa u postavkama unutar same aplikacije.

 • Veldin Halilovic

  meni ne odgovara vise. odradi pretragu al šuti? Why? :(

  • Ne odgovara usmeno na sve kao Siri. Samo neke stvari.

 • neven

  Ne razumijem zasto nemam goggles i voice u applikaciji