Thursday, 26 October, 2017
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Nova Skype aplikacija je izgledom prilagođena iOSu 7
Skype-Logo

Nova Skype aplikacija je izgledom prilagođena iOSu 7

Za deset godina svog postojanja Skype je gotovo postao sinonim za VoIP komunikaciju. To se nije promijenilo ni kada ih je Microsoft kupio za 8 milijardi dolara a njihova iOS aplikacija teško može nestati sa liste najpopularnijih.

Pomalo iznenađujuće, Skype nije bio na listi aplikacija koje su bile dostupne u novoj obleki odmah po izlasku iOSa 7 prošlog mjeseca. Ta je nepravda sada ispravljena pa je dizajnerski izričaj nove aplikacije apsolutno prilagođen temeljito izmijenjenom iOSu 7. Pored ispeglanog dizajna većih promjena nema. Ispeglani su neki bugovi, poradilo se na stabilnosti i brzini i to je to. U ovoj inačici Skype ne koristi nikakve druge novotarije koje su predstavljene sa novim iOSom.

skypeiphone

Dvije odvojene aplikacije, jedna za iPhone – druga za iPad, i dalje su dostupne na App Storeu umjesto jedne, univerzalne, a obje su i dalje (naravno) besplatne. Konkurentni klijenti kao što su Whatsapp, Tango, Viber i ostali, mame korisnike sličicama i sličnim sporednim stvarima. Iako se ne osporava kvalitet spomenutih, Skype će i dalje biti među prvim izborima zbog kvalitetne i stabilne usluge koju nudi.

Novu inačicu za iPhone možete preuzeti sa ovog linka, a za iPad sa ovog linka. Kako vam se čini?

  • Nezadovoljan

    kad ce vise Whatsapp,Tango i Viber biti prilagodjen ios-u 7 pola appova je za ios 6 i jos nije priagodjeno tako da sada ios 7 je totalno bez veze.