Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Opera sprema novi browser za mobilne uređaje
opera

Opera sprema novi browser za mobilne uređaje

Iako na računalima Opera browser spada u “alternativnije” alternative, korisnici mobilnih uređaja već godinama cijene Opera Mini preglednik koji je čuven po tome što omogućava malu potrošnju mobilnog interneta. Jučer je ova tvrtka predstavila svoj novi projekat, Opera Ice, browser koji na umu ima isključivo korisnike pametnih telefona i tablet računala.

Ekipa sa stranice Pocket-lint krajem prošle godine dobila je ekskluzivnu priliku da uživo “opipa” ovaj browser koji se još nalazi u beta verziji. Video koji je tada snimljen objavljen je na YouTubeu te zahvaljujući njemu možemo dobiti osnovni dojam o onome što da očekujemo od Opera Ice preglednika, a ono što se ovdje da vidjeti nam se prilično dopada.

Developeri ove aplikacije objasnili su kako su ciljano išli na to da naprave spartanski browser koji neće biti krcat virtuelnim gumbovima i kojim će se komandovati putem različitih gesti. Oni očekuju da će Opera Ice svojim korisnicima ponuditi jedno opušteno iskustvo u surfanju bespućima interneta. Možda i najvažnija je informacija da Opera Ice koristi Webkit engine, isti engine koji koriste i ljuti rivali Safari i Chrome.

Novi proizvod ove Norveške kompanije trebao bi se pojaviti u veljači kako na App Storeu, tako i na Google Play dućanima. Jedva čekam isprobati ga, a vi?

 

  • c0ppo

    Operu koristim kao primarni browser na macu i na pc-u, jednostavno nudi puno vise od drugih browsera out of the box (tab groups, tab stacks, tab vaults, itd.). Malo je sporija od webkit browsera, no googleov chrome je klasicni trojan, safari na macu je katastrofa… Opera je istina sporija, no stabilnija, manje rama trosi i jednostavno predobra. Na mobitelu istu nikako da koristim, koliko god dobra bila. Ponajvise zahvaljujuci appleu jer ne mogu promjeniti default browser.