Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Ovako bi Viber trebao i morao izgledati!
Viber-iOS-7-concept-1

Ovako bi Viber trebao i morao izgledati!

Viber spada među najpopularnije aplikacije na koji dućan aplikacija za mobilne uređaje bacimo oko. Kroz godine je stekao milijune i milijune poklonika i dosta nas ovu aplikaciju koristi svaki dan.

Na žalost, ne koristimo je zato što je oku ugodna. Naprotiv, dizajn ove aplikacije već neko vrijeme zaostaje za vremenom i konkurencijom, a koristite li je na iPhoneu (zajedno sa iOS 7) nedosljednosti i razlike u dizajnu će vas sasvim sigurno nervirati. Vlasnici moraju toga i sami biti svjesni, a pošto njihovom dizajnerskom timu očito nedostaje inspiracije, neka je potraže u ovom konceptnom uratku.

Viber-iOS-7-concept-2

Odlično implementiran koncept korisničkog sučelja za Viber uradila je Kalifornijska tvrtka Ramotion. Virtuozi uposleni tamo iza sebe imaju brojne projekte. Njihov rad ide korak dalje te se oslanja na razna naučna istraživanja ljudskog pamćenja i percepcije, što je i primjetno, pogledajmo:

Na žalost, čisto sumnjam da ćemo ovakav Viber vidjeti uskoro (ili ikada). Više detalja možete pročitati na stranici projekta. Što vi kažete, kako vam se dopada koncept?

  • gost

    Gle, ja ovu aplikaciju koristim jedino i isključivo zato što je ona KORISNA, a ne zbog nekakvih “nedosljednosti i razlika u dizajnu”. Uostalom, kad prislonim telefon na uho, fućka mi se i za “dizajn ove aplikacije (koji) već neko vrijeme zaostaje za vremenom i konkurencijom”. Koliko samo ima takvih aplikacija koje nisu oku ugodne??

    • LaLa

      Budi i ti koristan i misli da i aplikacija treba lijepo i ugodno izgledati kao dizajn!!