Sunday, 16 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> SelfieX aplikacija vam pomaže da napravite bolji selfie
Selfiex_Banner-3

SelfieX aplikacija vam pomaže da napravite bolji selfie

Fotografisanja samog sebe radila su se mnogo prije nego što je smišljena kovanica selfie koju smo svi naučili “voljeti.” Ako volite raditi selfie fotke davno ste shvatili kako prednja kamera na iPhone-u nije na visini zadatka. Što drugo preostaje no okrenuti iPhone i pokušati škljocnuti selfie odličnom stražnjom kamerom. Tu se javlja problem centriranja uređaja i loše pozicije okidanja a u svemu tome vam može pomoći nova aplikacija SelfieX.

Ova aplikacija vas, u stvari, navigira na pravu poziciju za odličan selfie. Kada je pokrenete i iPhone usmjerite ka svom licu aplikacija će vam govoriti u kom smijeru da pomjerite telefon: left (lijevo), up (gore) ili bilo koji drugi smijer dok ne budete centrirani za snimak. Fotke čak ni ne moraju biti savršeno centrirane jer imate opciju pomijeranja žutog kvadrata koji detektuje lice na poziciju koja odgovara vama.

selfiex-1-horz

Ono što je odlično je to da će aplikacija sama napraviti fotku kada se vaše lice nalazi u odgovarajućoj poziciji. Začut ćete poznati “Say cheese” i bit ćete uslikani. SelfieX čak dolazi i sa osnovnim alatima za obradu pa na selfie-ju možete prilagoditi boje, kontrast ili osvjetljenje. SelfieX možete besplatno preuzeti sa App Store-a te je oprobati i sami. Javite nam u komentarima kako vam se dopada i ne zaboravite baciti like na našu Facebook stranicu.