Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Službena aplikacija Mega cloud servisa stigla na App Store
mega_0

Službena aplikacija Mega cloud servisa stigla na App Store

U januaru 2012. godine ministarstvo pravosuđa SADa napravilo je jedan od najvećih zemljotresa u povijesti interneta gašenjem stranice MegaUpload. Site namijenjen dijeljenju fileova bio je jednako popularan kod pirata kao i kod poštenjačina kojima je trebao jednostavan način za transfer, dijeljenje i backup podataka. Svi su odabrali stranu na koju će stati a priča se po medijima prala bar mjesec dana. Točno 12 mjeseci nakon gašenja Kim Dotcom je pokrenuo Mega – stranicu koja je duhovni nasljednik MegaUploada. Sada je na App Store konačno stigla i službena Mega aplikacija.

mega1-tile

Sama aplikacija je dizajnirana jednostavno te se bez problema uklapa u cijelu iOS 7 priču. U početku vam se nudi mogućnost logovanja s postojećim ili kreiranje novog naloga. Tu je i standardnih 50GB cloud prostora za skladištenje kojeg besplatno dobija svaki korisnik. Ako vam je to malo Mega nudi i opcije za proširenje tog prostora: 500GB (99.99€ godišnje), 2TB (199.99€ godišnje) i 4TB (299.99€ godišnje). Tu je i zavidan nivo enkripcije kojim se tvorci diče, a i mogućnost dijeljenja foldera sa svojim kontaktima.

Mega je za manje od godinu dana poslovanja prikupila velik broj korisnika a vjerujemo kako će se sa pojavom službene aplikacije taj broj i naknadno povećati. Aplikaciju možete preuzeti klikom na link. Koristite li vi Mega? Možda neki drugi cloud servis?