Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Viber 4.0 dostupan na App Storeu – pogledajte koje novine donosi
viber

Viber 4.0 dostupan na App Storeu – pogledajte koje novine donosi

Viber ne treba predstavljati posebno. Ovaj VoIP i IM klijent je sasvim sigurno stekao lojalnu bazu korisnika u posljednjih nekoliko godina a kroz sve postojeće nadogradnje trudili su se zadržati postojeće, ali i steći nove fanove.

Od danas, iOS i Android korisnici sa pripadajućih dućana mogu preuzeti Viber 4.0 nadogradnju koja donosi nekoliko novina. Na prvom mjestu tu je novi dućan za prodaju stickera (naljepnica, sličica) koje korisnici mogu slati jedni drugima. Na sticker marketu nudi se 300 sličica koje se naplaćuju $1.99 po komadu (na zdravlje!). Sami Viber korisnici će imati mogućnost da svoje radove ponude na ovom sticker marketu a zarada će se, naravno, dijeliti između njih i kompanije.

viber

Druga veća novina je push-to-talk usluga koja korisnicima omogućava komunikaciju putem kratkih glasovnih poruka. Viber tvrdi da se ovaj servis razlikuje od onih koje koristi konkurencija po tome što je smanjen vremenski period koji se mora čekati između dvije glasovne poruke. Neka poruka od 15 sekundi će biti komprimovana, odaslata i primljena za 4-6 sekundi.

Naravno, tu su još i brojna poboljšanja stabilnosti i brzine same aplikacije, kao i brojne druge zakrpe a sve to možete testirati i sami preuzimanjem Viber aplikacije sa App Storea, ili nadogradnjom ako ju već imate instaliranu.