Friday, 20 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Viber predstavio uslugu Viber Out za jeftine pozive van aplikacije
viber_out

Viber predstavio uslugu Viber Out za jeftine pozive van aplikacije

VoIP kompanija Viber danas je službeno predstavila novi Viber Out servis koji će omogućiti korisnicima njihove aplikacije pozive ka mobilnim i fiksnim aparatima širom svijeta po prilično povoljnim cijenama. Da ne bi bilo zabune, besplatni pozivi između korisnika same aplikacije na raznim platformama i dalje ostaju u igri te treba napomenuti kako je ovdje riječ o pozivanju brojeva korisnika koji ne spadaju u sadašnjih 200 milijuna Viberovaca.

U ovom trenutku Viber Out će klijentima koji koriste iOS, Android i desktop aplikacije postati dostupan kroz nadogradnju same aplikacije a sama tvrtka kaže kako servis uskoro dolazi i na Windows Phone. Slično servisu koji koristi Skype, korisnici Vibera moći će kupovati kredit za obavljanje poziva putem kupovine unutar mobilne aplikacije ili kreditnom karticom (za desktop klijent). Viber se hvali činjenicom kako su njihove cijene poziva drastično niže nego kod konkurencije. One se razlikuju od zemlje do zemlje i zavise od toga da li se poziva fiksni ili mobilni telefon.

Viber_Skype_top73-730x584

Viber ovim potezom nije izmislio toplu vodu, ali 200 milijuna potencijalnih klijenata za novi servis nije cifra koju treba zanemariti, kao i generalno pozitivno iskustvo koje većina tih korisnika ima sa dosadašnjim uslugama ove kompanije. Viber je već odavno brend na koji treba računati a Viber Out usluga je njihov drugi (i potencijalno unosniji) izvor prihoda nakon nedavno predstavljenih sličica koje korisnici mogu slati jedni drugima a koji se kupuju u samoj aplikaciji.

Namjeravate li vi koristiti Viber Out?