Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> WhatsApp Messenger – Aplikacija koja bi mogla zamijeniti SMS!
WhatsApp-Messenger-Main

WhatsApp Messenger – Aplikacija koja bi mogla zamijeniti SMS!

Ako ste osoba koja voli textati i nikada vam nije dosta sms poruka u operaterskom paketu, te želite uštedjeti nešto novaca, onda je WhatsApp Messenger App za vas. WhatsApp Messenger je aplikacija za slanje besplatnih poruka među mobitelima, koja omogućuje razmjenu poruka bez plaćanju troškova SMS-a. Nešto slično iMessage App-u koji treba da izađe u iOS-u 5.

WhatsApp aplikacija dostupna je za sve modele pametnih telefona: iPhone, BlackBerry, Android i Nokia, koji nakon instaliranja aplikacije WhatsApp mogu između sebe, jedni s drugima, besplatno izmjenjivati poruke.
Danas, WhatsApp postaje sve popularnija aplikacija u Hrvatskoj i što je još bolje, košta samo $0.99.

Radi se o jako dobroj aplikaciji punoj funkcionalnosti koja omogućuje komunikaciju tekstualnim, ali i video i audio te slikovnim porukama između pametnih telefona. To znači da ne morate plaćati SMS-ove mobilnim operaterima, nego praktički možete besplatno komunicirati s prijateljima, obitelji i drugim korisnicima. Naravno, i oni moraju imati instaliranu aplikaciju na svojim pametnim telefonima.

Za razmjenu poruka koristi se prijenos podataka, što znači 3G ili, pak Wifi. Sudeći po mom osobnom iskustvu a i po iskustvima korisnika, riječ je o vrlo pouzdanoj aplikaciji. Mnogi je koriste zbog toga jer poruke ne kasne kao kod nekih drugih aplikacija sličnog tipa, a to je jedna od najvažnijih stvari kod takvih tipova aplikacija.

Program također nudi dijeljenje lokacije, što znači da možete prijatelju poslati vašu trenutnu lokaciju.

Na kraju sve sažeto u jedno:

 • Jednom kada vi i vaši prijatelji preuzmete aplikaciju, možete koristiti za razgovor koliko god želite. Pošaljite milijun poruka dnevno vašim prijateljima, i to besplatno. WhatsApp koristi internet vezu 3G/EDGE ili Wifi kada je dostupan.
 • Multimedija: Pošaljite video, slike glasovne bilješke za svoje prijatelje i kontakte.
 • Nema korisničkih imena. WhatsApp radi s telefonskim brojem.
 • Nema potrebe za LOG IN ili LOG OUT. Uz push obavijesti,  WhatsApp je uvijek uključen i uvijek spojen.
 • Offline poruke. Čak i ako ste propustili push obavijesti ili isključili telefon, WhatsApp će uvijek zapamtiti vaše nepročitane poruke i pokazati vam ih na sljedećem korištenju aplikacije.
 • Status s kojim možete obavijestiti kontakte, ako ste zauzeti, na sastanku, u teretani ili na raspolaganju za ragovor.
 • I mnogo više: Share location, prilagođenu pozadinu i još mnogo toga.

I na kraju, moje mišljenje o aplikaciji je savršeno, definitivno se isplati skinuti ju za vaš iPhone ili iPod touch, ali i bilo koji drugi smartphone.

Official stranica WhatsApp Messengera.

Ovaj post je napisan od strane Luke B. Omizio Guest Bloggera.

 • Tomgraditelj

  nije free za iPhone ;)

  • Prle

   Je, free je.. Skine se na installous-u

 • Applefan

  Mala ispravka teksta. Aplikacija nije za ipod, tj. nema je u app store-u, ali je ima u installousu kad jailbreakas ipod

 • Dugixy1

  savršena aplikacija,jedna ako ne najbolja koju imam.vrijedi svake kune ako imate nekoga tko je također ima,ako nemate ne kupujte ili se dogovorite pa vas uzme dvoje jer nemaš sa kime mjenjati.
  ima izvrsne opcije!

 • liberman

  dal postoji kakva aplikacija, da se koriste poruke koje se dobiju besplatno od mobilnog operatera, recimo t-mobile daje 30sms mjesečno, ja imam tri broja svi pod jednim userom, al da se ne treba non-stop logirat već da se logiraš u tu aplikaciju i šalješ sms, nešto sam vidio da postoji za strane operatera al za t-mobile???? book! ovo ćemo isprobat!

 • Alen

  dal tu aplikaciju podržava BADA?

 • Alen

  da li tu aplikaciju podržava BADA?

 • Grgaa

  izgleda da Whatsapp vise ne postoi na appstoreu

 • pozdrav, imam problem sa whatsapp aplikacijom, nemogu nikako da podesim da mi poruke sa whatsappa dolaze kao banneri ili bilo šta drugo na ekran kada mi neko piše na njega, jedini način da saznam jel imam kavih poruka je da uđem u njega i sačekam dok se spoji, dali postoji neki način da izbjegnem to?

  Dali je to razlog što sam ga skinuo sa installousa ili je ipak nešto drugo. Pokušao sam ga izbrisati pa ponovno instalirati, pokušavao sam sve vrste podešavanja u opcijama iphonea ali nažalost uvjek isto. Dali je neko imao sličan ili isti problem, unaprijed zahvalan.

  • Ja sam od kako je izasao iOS 5 poceo koristit iMessage, tako da stvarno neznam. Vjerovatno zato sto je crackiran.

  • Almedin

   Imam isti problem i sve sam do sada pokusao. Koristim iPhone 3g 8GB pa sam mislio da nije zastario,a mozda zato sto nije placena Verzija Aplikacije. Stvarno koristim ovaj program i bio bi mu zahvalan,ako neko zna rijesenje.
   Hvala !

  • Evo cujem posljednja inacica ima problema 2.8.6 .

 • dekii

  Ja potrosih sav kredit saljuci poruke preko what’s app….Poenta je da i oni kojima saljete poruke imaju whatsapp i da svoje poruke saljete preko istoimene app.To je jedno veliko razocarenje,barem dok svi ne budu imali smartphone,a tada ce poceti naplata ……

 • jeca

  zdravo, ja imam problem sto uopste na google play-u mii ne daje whatsapp, kaze da nije dostupno u nasoj zemlji, da li neko zna sta a radim? hvala

 • Dalilaaa

  Kod mene je nokia c6 i imam instaliran whatsapp,ali nikome ne dolaze poruke koje saljem isto tako ni meni ne dolaze kad nisam spojena na wiffi,sta da radim?

  • york

   Ako niste spojeni na wifi whats app vam je isključen i logično da se poruka neće prikazati dok se ne uključite na Wi-Fi ili 3G

 • Ivana

  Ja imam ovakav problem:

  kupila sam app preko iTunes App store-a. Uključila sam app, upisala broj mobitela, i javio se prozorčić koji kaže da će mi na taj broj stići poruka sa kodom kojeg moram unijeti da bi koristila app. Poruka nije stigla, probala sam nekoliko puta i nikako ne stiže kod. Što napraviti?

 • Johnson Williams

  get your financial help here !!!
  Get your financial assistance here range from business, capital, personal finance. all at the lowest interest rate and best customer friendly environment.
  contact us today! E-mail contact: johnson.williamsfunds@gmail.com

 • Johnson Williams

  dobiti svoju financijsku pomoć ovdje !!!
  Nabavite svoju financijsku pomoć ovdje u rasponu od poslovanja, kapitala, osobne financije. sve na najnižoj kamatnoj stopi i najbolji kupaca prijateljskom okruženju.
  kontaktirajte nas danas! E-mail kontakt: johnson.williamsfunds@gmail.com