Saturday, 31 October, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Whatsapp postaje potpuno besplatan!
whatsapp-iphone6

Whatsapp postaje potpuno besplatan!

Kada je Facebook 2014. godine kupio kompaniju Whatsapp za nevjerovatnih 16 milijardi dolara svi su znali da će neke promjene biti neminovne. Novi vlasnik, srećom, nije pravio pogrešne poteze pa Whatsapp i danas nosi krunu najpopularnije IM platforme sa preko 900 milijuna korisnika. Iz Whatsappa su sada obznanili da se korisnicima sprema još jedna promjena koja će sigurno biti pozitivno dočekana.

Naime, iz Whatsappa su odlučili ukinuti godišnju pretplatu od 1$ koju su korisnici plaćali nakon isteka prve godine besplatnog korištenja. Kako su to sami napisali na svom blogu, svjesni kako ovaj pristup nije bio idealan iz razloga što veliki broj korisnika nema pristup kreditnim ili debitnim karticama. Whatsapp garantuje da besplatni status aplikacije neće donijeti reklame na zaslone korisnika a novi program monetizacije usluga mogao bi uključivati komunikaciju korisnika sa kompanijama i organizacijama (koje bi vjerovatno plaćale neki vid naknade).

Tokom narednih tjedana Whatsapp će ažurirati svoje aplikacije na različitim platformama i izbaciti opcije za naplaćivanje. Mnogi korisnici već navode kako Whatsapp nikad nije od njih naplatio godišnju članarinu iako servis koriste godinama a nije mali broj ni onih koji su svojevremeno ugrabili doživotne besplatne pakete korištenja. Odličan potez za sve korisnike ovog IM giganta!