Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Zavolite Podcaste ponovno uz Podcast App
podcast-main

Zavolite Podcaste ponovno uz Podcast App

Kao sto su razlicite glasine vec odavno naglasavale Apple je prosli tjedan, i prije izlaska iOS 6, izbacio podcaste iz Music appa te ih prebacio u njihovu zasebnu aplikaciju.

Sto je Podcast? Podcast je ime nestalo kombinacijom Americke rijeci “broadcast” i “iPod”. Naime radi se o digitalnim audio ili video fajlovima koje mozete naci na netu te u iTunes storeu te se prepisati na dnevne, tjedne ili mjesecne epizode razlicitih emisija.

Posto ja obicno slusam puno vise audio podcasta, nego video podcasta ja gledam podcaste kao zanimljive radio emisije koje pricaju o temame koje mene zanimaju. Kao na primjer iPhone, Apple, Tech News itd.

Welcome to Podcast App. Ako do sada niste ni primjecivali ovu funkciju u music appu niste jedini, medjutim sa novim Podcast appom vam je vrijeme da pocnete slusati Podcaste.

Iako Podcasti nisu za svakoga mislm da ce ovaj novi App upoznati jos vise ljudi sa ovim vrstom entertainmenta.

Sama aplikacija je tipicni Apple. Sam podcast player izgleda kao stari Reel to Reel audio player kao sto mozete vidjeti na slici. Sada cak mozete ubrzati playback 30 sekundi sto je odlicno za preskakanje reklama ili djelova programa koji vam se ne slusaju.

Podcast App je spojen sa Podcast storeom koji je jos uvjek dio iTunsa ali sada spojen u jednu aplikaciju. Podcast store vam dozvoljava da na veoma jednostavan nacin pronadjete svoje omiljene Podcaste koji su sortirani o vise razlicitih kategorija. Sto je najbolje podcasti su potuno besplatni.

Osim jednostavnog pronalazenja podcasta, sada se mozete subscribe na nove epizode te odabrati ako zelite da vam se epizode automatski skinu cim izadje nova epizoda.

Takodjer mozete odrediti koliko epizoda zelite sacuvati na uredjaju kako bi ustedili na prostoru. Ja obicno drzim zadnjih 5 na uredjaju. Kad izadje sesta, nova se sama skina a prva izbrise.

Podcast je botpuno besplatan te ga mozete skinutu na App storeu. Slusate li podcaste? Koji vam je omiljeni? Podjelite svoje omiljene emisije sa citaocima Omizio.com u komentima.

  • mapet

    Reel to Reel, a ne Real to Real. Dobronamjerna ispravka!