Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> AskToSend – Potvrdite slanje poruka da bi ustedili novce
ask-to-send

AskToSend – Potvrdite slanje poruka da bi ustedili novce

Koliko puta vam se desilo da slučajnim dodirom tipke „send“ pošaljete SMS poruku ili email sa vašeg iPhone-a prije nego što ste je uopšte dovršili? Bilo da imate određeni broj SMS poruka mjesečno na osnovu pretplatničkog ugovora sa vašim operaterom ili za svaku poruku plaćate pojedinačno, ovo može biti prilično neugodno.  OK, možda niste tako nespretni pa vam se to nije dešavalo, a možda vam se dešava svo vrijeme, bilo kako bilo sada imate način da to spriječite a rješenje je mali tweak u Cydia-i koji se zove AskToSend.

Kako da instalirate ovaj tweak? Otvorite Cydia-u, idete u search tab i ukucate: „AskToSend.“ Ako vam trebaju upute kako da instalirate aplikaciju sa Cydia-e mozete pogledati “Sta je Cydia i kako se snaci u njoj


Korištenje je u potpunosti pojednostavljeno time što se tweak automatski integriše u vaše Messages i Mail app-ove. Dodatna pogodnost je u tome što iz settings možete u svako vrijeme konfigursati kako će ovaj tweak raditi, odnosno, da li će vam davati upozorenje prilikom slanja poruke ili ne, da li će vas upozoriti prilikom slanja email-a, a sasvim praktična opcija je i „confirm no subject“ koja će, ako je uključena, upozoriti vas prije slanja mail-a da niste napisali naslov.

Vidjeli smo Cydia tweak-ove koji rade manje ili više uspješno, ali ovaj tweak ima gotovo savršenu integraciju u iOS, tako, kada pritisnete „send“ pojavit će vam se upozorenje koje se po grafičkom rješenju ne razlikuje od ostalih upozorenja koje vam vaš iPhone daje tako da izgleda gotovo kao da je to opcija koja je od strane Apple developer-a programirana odmah u iOS.

U Cydia-i ova aplikacija košta 0,99$ i po mom mišljenju opravdava tu cijenu jer je mogućnost da vam se novac uložen u kupovinu iste može na duže ili kraće staze vratiti kroz uštedu novca na poruke koje ste poslali greškom.

 • bionda_015

  Odlična i korisna aplikacija. Opravdava svaku kunu ako ništa onda zbog grafičkog sucelja koje nudi.
  Za one koji nisu navikli plaćati app-ove, ili su tinejdžeri koji još nemaju kreditne kartice rijesenje je biteSMS o kojem će biti rijeci u daljim tutorijalima.
  Pozzz…
  ;-)))

  • Anonymous

   Ajd nam napravi stručni rewiew za biteSMS, imam je instaliranu i volio bi iskoristiti njezine mogučnosti, jel ona uopće ima ovu super mogučnost kao AskToSend?
   Sto puta mi je poruka otišla a da to nisam htio.
   Meni ne paše skidati AskToSend da ga plaćam, ne zato što moram platiti nego zato jer to nisam nikad radio a i ne koristim kreditne kartice…
   Btw kaj nije preko xellize, jeli, ono malo jeftinija :) ???

   • bionda_015

    biteSMS ima mogućnost odlaganje slanja poruke do 5 sekundi. Znaci kad ideš na send prvo ti 5 sekundi nudi gumb stop sto znaci da možeš prekinuti slanje poruke za to vrijeme.
    Napravit cu ja noćas tutorijal o biteSMS.
    Pozzz…
    ;-)))

    • Anonymous

     Znači po noći dobijaš inspiraciju, samo nemoj zaspati ko ja glavom na laptopu..:))

 • Anonymous

  Meni je AskToSend u BigBossu, xellize mi je prije nedugo vremena bacao error, neznam jel sada radi…

 • kile

  Mene je već jednom spasila jutros :)
  @bionda, i biteSMS je odlična aplikacija, mnogi je koriste kao zamjenu za default Messages app na iPhone-u.
  @limun, i meni povremeno izbacuje error ali uglavnom je OK.