Saturday, 26 September, 2020
Home >>> Apps >>> App Store Apps >>> Battery Doctor Pro – Još jedna aplikacija kojom možete produžiti trajanje vaše baterije
batterydoc

Battery Doctor Pro – Još jedna aplikacija kojom možete produžiti trajanje vaše baterije

Širom App Store-a postoji veliki broj aplikacija koje vam obećavaju produženje trajanja baterije vašeg iPhone-a, međutim, većina njih nije ništa drugo nego kompilacija savjeta koje će te za nekoliko sekundi vrlo lako pronaći pomoću bilo koje tražilice na internetu. Rijetke su one koje zaista nude ono što obećavaju. Jedna od takvih je aplikacija zvana System, koju vam je Bionda odlično predstavio prije nekoliko dana, a ja ću vam danas ponuditi alternativu – Battery Doctor Pro.

Nakon što pokrenete ovu aplikaciju dočekat će vas, takozvani, status screen. U oči ovdje upada ogromna stilizirana baterija koja prikazuje stanje napunjenosti baterije vašeg uređaja u procentima, i to prilično tačno. Ispod je zabilježen model vašeg iPhone-a i na pregled su vam ponuđeni određeni statistički podaci koji govore koliko je vremena utrošeno na pozive, igranje raznih igara i slično. Na dnu ekrana je traka iz koje birate pojedine opcije pa tako pored Status tab-a imate još i Maintain, Log, Theme i More. Maintain, odnosno održavanje, je osnovni razlog za instaliranje ove aplikacije. Ovaj dio provest će vas kroz cijeli proces održavanja vaše baterije, te vam se savjetuje da svoj sistem podesite prema predlošcima koje će te naći kada kliknete More a potom Tips, te da potom izvršite potpuno punjenje baterije. Da bi počeli sa ovim potpunim punjenjem morate istrošiti bateriju na vašem iPhone-u/iPod Touch-u tako da ostane manje od 20%, zatim pokrenuti ovu aplikaciju i priključiti vaš iUređaj da se puni. Sve ostalo će ova aplikacija sama uraditi za vas. Prilikom normalnog punjenja vaš iPhone može vam pokazati da je potpuno napunjen iako to nekad i ne odgovara apsolutnoj istini. Većina ljudi dopunjava svoju bateriju i kad se istroši do 70 ili 50% rijetki čekaju da se približi 20% a i dosta nas svoj iPhone svakodnevno povezuje putem USB kabla sa računarom radi instaliranja aplikacija, prebacivanja muzike, a tada se baterija puni bez obzira koliki je stepen njene trenutne istrošenosti. Sve ovo zaslužno je za smanjenje kapaciteta baterije. Ova aplikacija veliki plus zaslužuje zbog činjenice da će vam sasvim sigurno tačno pokazati kada je vaša baterija u potpunosti napunjena. Kada je pokrenete i stavite na iPhone da se puni ona prvo prati proces brzog punjenja do 100%, zatim punjenja od 100% do potpunog te vrijeme dodatnog punjenja što se preporučuje da traje nekih 10 minuta. Preporučljivo je da aplikaciji dozvolite da vas provede kroz ovakav jedan ciklus punjenja barem jednom mjesečno a za uzvrat primjetit će te kako se vaša baterija troši sporije nego inače. Battery Doctor Pro imao sam na dva modela iPhone-a i oba puta sam bio više nego zadovoljan sam učincima koje pruža.

Što se tiče ostalih tabova, Log vam pruža uvid u to koliko ste puta punili bateriju normalno a koliko puta ste prošli kroz cijeli ciklus, Theme vam omogućava da mijenjate grafičko sučelje na velikoj bateriji, koju sam spomenuo na početku, pa tako možete patriotski izabrati zastavu vaše države ili neko drugo zanimljivo rješenje. Pod tab-om More nalaze se savjeti, pomoć i određena podešavanja aplikacije.

Battery Doctor Pro košta 0.99$ na App Store-u, a oni koju su je probali složit će se da opravdava to skromno ulaganje. Postoji, doduše, i besplatna verzija, ali ona vam nudi samo nekoliko savjeta i ne daje mogućnost održavanja baterije. Iako u slučaju ove aplikacije jailbreak nije potreban on ima nebrojene prednosti te vam preporučujem da ga obavezno napravite, ukoliko već niste.

Isprobajte ovu fantastičnu aplikaciju pa nam u komentarima, na forumu , Facebook-u ili Twitter-u pišite o vašim iskustvima.

  • jovan

    da li radi na iphone 4s iOS 5.0.1

    hitnooooo